Bugun...



TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliğine Ömer Buğday atandı

Türkiye’nin en büyük gençlik yapılanması olan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’ın Diyarbakır İl Temsilciliği Genel Kurulu yapıldı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul’a, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2021 00:26

TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliğine Ömer Buğday atandı

Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından yapılan Genel Kurul’da açılış konuşması yapan TÜGVA’nın yeni Başkanı Ömer Buğday, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, medeniyetler beşiği bugün de Gençlik adına güzel bir programa ev sahipliği yaptığını söyledi.

DİYARBAKIR’IN GENÇLİĞİ ASHABI KEHF GİBİ ASIRLIK UYKULARINDAN UYANIYOR”

“Kimse Zannetmesin ki Diyarbakır’da Gençlik gaflet uykusundadır uyuyor” diyen Buğday, “Allah’ın izniyle öyle bir gençlik ki Ashabı Kehf gibi asırlık uykulardan uyanıyor. Bizi bu uyanış davasında istihdam eden Alemlerin Rabbine hamd olsun,  Dicle’de bir koyunu kurt kaptığında hesabı ÖMER’den soruluyorsa, kaybettiğimiz, sahip çıkamadığımız gençlerin hesabını bu ÖMER nasıl verir. Üstad Necip Fazıl’ında dediği gibi; Bu hor, öksüz ve  büyük davanın neferleri olarak her bir genci içine alan, kucaklayan, derdine derman çözümler üretmek boynumuzun borcudur” dedi.

“BU DAVANIN İLK İNANLARI GENÇLER OLMUŞTUR”

Buğday, bu davanın ilk inananların, destek verenlerin, sahip çıkanların gençler olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Allah Resulünün etrafında İslam davasını omuzlayanlara baktığımızda otuz yaşın altında gençlerdir. İnşAllah dokunulacak her Genç Allah Resül’unun Davasının birer neferi olmuştur.

“BİZİM DERDİMİZ UKBADIR”

Bu davada değil elimizi taşın altına koymak, tüm bedenimizle yüklerin altında olacağız.Bizim tek dayanağımız Rabb’imizdir. Biliyoruz ki derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur. Bizim derdimiz ukbadır. Hakkın rızasıdır. Gücünü Haktan alan davalar ebedîdir bizler bunun bilincinde olarak her zaman haktan yana olacağız. İnşAllah “FESTEKİM KEMÂ UMİRTE” emrine mazhar yürekler ile gönüllere dokunacağız. 

“GÜZEL BİR HİKAYE YAZMAK VE İNŞA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Biz güzel bir hikaye yazmak ve inşa etmek için yola çıktık. Bu düsturla devraldığımız bu görevde, bayrağı bu güne kadar taşıyan bu davada emeği olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunarken bizlere bu görevi layık gören Genel Başkanımız ve Yönetim kuruluna ,bu göreve talip olma sürecinde yanımızda duran ağabeylerimize, kardeşlerimize ve bize güvenen herkese teşekkürü bir borç bilip, Bizi ,Bize güvenenlere karşı mahcup etmemesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum”

 

Buğday’ın açılış konuşmasının ardından TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da selamlama konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliğine atanan Ömer Buğday’a mazbatası verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




Bu haber 1015 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI