Bugun...



Gümüşhane'de "İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince" konulu konferans verildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrencilere “İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince” başlıklı konferans verdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 10:52

Gümüşhane'de

 

 

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Erbaş, Başkanlığın hizmetleri içinde en çok gençlere yönelik çalışmaları önemsediğini belirterek, pek çok genel müdürlüğün bünyesinde gençleri önceleyen program ve projelerin yer aldığını bildirdi.

Başkan Erbaş, ilk inen surenin “oku” diye emrettiğine, nüzul sırasına göre ikinci inen surenin ise Kalem Suresi olduğuna dikkati çekerek, “Alacağımız mesaj nedir buradan? Bu medeniyetin çocuklarının elinden kitap ve kalem düşmeyecek. Şöyle tarihe bakalım kitapla, kalemle, kütüphaneyle ilgimizin, alakamızın olduğu asırlarda hep gelişmişiz, ilerlemişiz, dünyaya yön vermişiz. Medeniyetimiz adeta ilim, bilgi, hikmet medeniyeti olarak tanınmış.” dedi.

"Filistin’in özgürlüğü Müslümanların birliğinden geçiyor"

Filistin’in özgürlüğe kavuşması için İslam dünyasının "Hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılınız. Ayrılıp bölünmeyiniz, parçalanmayınız." ayet-i kerimesinin etrafında toplanması gerektiğini aktaran Başkan Erbaş, "Birliğimizle, beraberliğimizle, çalışmamızla, bilimsel faaliyetlerimizle güçleneceğiz inşallah. Güçlü olmanın yolu buralardan geçiyor." diye konuştu.

Başkan Erbaş, bilim dallarının hepsinin dini ilim olduğunu belirterek, "Bütün bilim dallarıyla ilgili çalışmalarımızı yaparken Müslüman bir mütefekkir olarak Müslümanca düşünerek, alanımızla ilgili kitapları okurken, eğitimini alırken, 'bu kitabı daha iyi anlayayım, hocamı daha iyi dinleyeyim, Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamama vesile olsun' düşüncesiyle çalışırsanız, okursanız nafile ibadet yapmış sayılırsınız." ifadesini kullandı.


"Dünyayı iyilik değiştirecektir"

Başkan Erbaş, hedeflerinin yeryüzünde iyiliğin hakim olması için çalışmak olduğunu dile getirerek, "Kötülüklerin ortadan kalkması, iyiliklerin yaygınlaşması Müslümanın vazifelerinden birisidir. O yüzden hem eğitim süreçlerinizde hem de eğitim süreçleriniz bittikten sonra hayata atıldığınızda hep iyilik peşinde olun." diye konuştu.

Konferansa, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Gümüşhane İl Müftü Vekili Mehmet Nuri Durmuş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başkan Erbaş, ayrıca Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret etti. 




Bu haber 568 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI