Bugun...



Diyarbakır'da CHP'nin neferi ile Ak Parti'ye Yuh olsun diyenler İl Yönetimine Seçildi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığına Alınan İsmin CHP Geçmişi ve Eski Bağlar İlçe Başkanının Açıklamalarıyla Sarsılan Ak Parti Diyarbakır, Bu İsimlerin İl Yönetimine Alınmasıyla Yeniden Gündem Oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-01-2024 00:59:26 Tarih: 02-01-2024 00:30

Diyarbakır'da CHP'nin neferi ile Ak Parti'ye Yuh olsun diyenler İl Yönetimine Seçildi.

Haber Merkezi - Ak Parti Diyarbakır İl Yönetimi, son atamalar ve yönetimdeki isimlerle adeta bir çalkantıya sürüklendi. Av. Raşit Ocak'ın Diyarbakır İl Başkanlığı görevine atanmasının ardından, il yönetimini oluşturmak üzere yapılan çalışmalarda, beklenmeyen iki isim ortaya çıktı: CHP'li Meltem Gönüllü, Ak Partiye Ağır Eleştirilerde Bulunan Ahmet Maruf Demir.

 

 

Parti içinde sürpriz bir tercih olarak değerlendirilen Meltem Gönüllü ve Eski Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir, Ak Parti Diyarbakır İl Yönetimine dahil olması, partililer arasında şaşkınlık ve tepkilere neden oldu. Özellikle yerel seçimlere doğru hızla yaklaşılırken, bu tercihin partinin seçim stratejisine nasıl bir etki yapacağı merak konusu oldu.

Meltem Gönüllü'nün Siyaset hayatına Diyarbakır’dan sonra kendi memleketi olan Antalya’da devam etmek istediğini ifade ederek CHP Genel Merkezine gidip aday adaylığı için başvuru yaptığı ve eski CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çekip basına "CHP’nin bir neferi olmaktan gurur duyduğunu" ifade ederek 20 Mart 2023'te demeç verdiği görüntüler elden ele dolaştıkça tepkiler arttı.

Diyarbakır Bağlar Eski ilçe başkanlığı görevini yürüten Ahmet Maruf Demir'in ise geçmişteki polemikleri ve sert açıklamaları hafızalarda taze. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti yönetimine yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Demir'in, İlce başkanı iken de Zazaları hedef alarak yaptığı açıklamalar Zaza Dernekleri tarafından kınanması akabinde ilce başkan yardımcısı tarafından bazı iddialar öne sürülerek noter ihtarı almasına rağmen, Ak Parti Diyarbakır il yönetimine alınması partinin iç dinamiklerine dair soru işaretleri yarattı.

Bu gelişmeler, Ak Parti Diyarbakır İl Yönetiminin içindeki çalkantıları ve parti tabanındaki rahatsızlıkları gün yüzüne çıkardı. Ak Parti Diyarbakır il Başkanlığı bu kritik dönemde nasıl bir politika izleyeceği ve yaşanan gelişmelerin önümüzdeki yerel seçimde parti stratejilerini nasıl etkileyeceği parti yönetimi tarafından net bir açıklama yapmazken, kamuoyunda merakla beklenen gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girdi.

 




Bu haber 5110 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI