Bugun...



Diyarbakırlı çocuklar Gazzeli akranları için yürüdü

İşgal rejimi tarafından Filistin'de uygulanan soykırımda acı çeken ve şehid edilen akranları için yürüyüş yapan Diyarbakırlı çocuklar, Gazze'de sürüdürülen direnişin kendilerine çok şeyler öğrettiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 16:42

Diyarbakırlı çocuklar Gazzeli akranları için yürüdü

 

 

Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği "Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" programı kapsamında 5'inci Harem-i Şerif olan tarihi Ulu Camiinde bir araya gelen çocuklar ve aileleri, Hazreti Süleyman Camiine doğru yürüyerek yerleşkede basın açıklaması yaptı.

Tekbir ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından hazırlanan basın açıklamasını 11 yaşındaki Elif Sara Zeybek okudu.

"Acınız acımızdır" ilkesinden hareketle bugün meydanlarda olduklarını belirten Zeybek, Filistinli çocuklara hitaben, "Öncelikle sizin ve Filistin'deki tüm çocukların yanında olmaya çalıştığımızı bilmenizi isteriz. Her ne kadar uzakta olsak da kalbimiz sizinle atıyor. Evleriniz yıkılmış ve kötü insanların baskısı altındasınız ama umutsuzluğa kapılmadığınızı ve 'Allah bizimledir' dediğinizi de biliyoruz. Unutmayınız ki dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve tüm Müslümanlar sizinle dayanışma içerisindeler." dedi.

Gazzeli çocukların dünya çocuklarına Allah'a güvenmeyi, umutsuzluğa kapılmamayı, sabretmeyi, arkadaşlarıyla beraber bir olmayı öğrettiklerinin altını çizen Zeybek, "Şu an okula gidemediğinizi, oyunlar oynayamadığınızı, sevdiklerinizle dilediğiniz zaman görüşemediğinizi görüyoruz. Bu kötü insanların elinizden aldıklarını geri kazanacağınızı biliyoruz. Ne kadar güçlü olduğunuza bakıp size imreniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak özgürlüğünüz için çalışacağız"

Zeybek, "Sevgili Gazzeli kardeşlerim! Biliyorsunuz ama tekrar hatırlatmak istiyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayalım! Ne olursa olsun, umut her zaman vardır. Bunu unutmayalım. Hayal kurmayı ve geleceğe dair umutlar beslemeyi unutmayalım. Bir gün barış içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz. Siz Gazze'deki çocuklar, gerçekten güçlüsünüz. Savaşlar ve zorluklar insanları bir araya getirir ve bu karanlık günlerin sonunda güneş tekrar doğacaktır." şeklinde konuştu.

"Hep beraber şehrinizin güzel sokaklarınızda neşe içinde koşturduğumuz, beraber Mescidi Aksa'da namaz kılacağımız günler çok yakın, biz buna kalpten inanıyoruz" ifadeleriyle konuşmasına devam eden Zeybek, şunları söyledi:

"Dünya, size yapılan bu zulme karşı sessiz kalıyor. Bu da kötü insanları cesaretlendiriyor ama Diyarbakır çocukları olarak bizler bu haksızlığa karşı sessiz kalamayacağız. Mescidi Aksa'yı özgürlüğe kavuşturan Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak özgürlüğünüz için çalışacağız. Söz veriyoruz sizin için derslerimizde başarılı olacak ve güzel mesleklere sahip olacağız. Âlim olup bu kutsal davayı her yerde anlatacak, mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştirecek, doktor olup yaralıları iyileştirecek, yazar olup dünyaya hikayenizi anlatacak, asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz. Sizi çok seven ve sizinle Aksa'da buluşmak isteyen Diyarbakırlı kardeşleriniz."

Program, çocuklardan Şiar Aktaş'ın yaptığı dua ve balon bırakma etkinliği ile sona erdi.




Bu haber 529 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI