Bugun...



Diyarbakır’da Gazze yararına düzenlenen kermeste öğrenciler duygularını paylaştı

Diyarbakır TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinde Filistin yararına düzenlenen kermeste konuşan öğrenciler, Gazze direnişine maddi ve manevi destek verilmesiyle beraber işgal rejiminin mallarının tamamıyla boykot edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2023 16:34

Diyarbakır’da Gazze yararına düzenlenen kermeste öğrenciler duygularını paylaştı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Filistin yararına kermes düzenledi.

Okul bahçesinde kurulan Filistin temalı duvar saatlerinden farklı sembolik ürünlere, pasta ve börek gibi ev yapımı tatlı çeşitlerinden çay ikramına, hediyelik eşyalardan kitap stantlarına kadar birçok ürünün yer aldığı kermese öğrenci, öğretmen ve okul velileri yoğun bir şekilde katılım gösterdi.

Kermes alanında duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilerden Mustafa Ekici, "5'inci Harem-i Şerif'ten Filistinli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Her zaman yanınızdayız. HAMAS'lı kardeşlerimi, El Kassam Tugaylarını destekliyorum. Müslümanın görevi olarak böyle bir kermes düzenledik. Maddi ve manevi kardeşlerimizin yanındayız. Gerekirse canımızı dahi veririz." dedi.

"Bu soykırıma karşı her Müslüman gencin bilinçli olması lazım"

Siyonist israil baskısı altında olan Gazze'de durumun içler acısı bir hal aldığını belirten Muhammed Furkan Yaramış, Gazze için bir nebzede olsa yardım amaçlı bu kermesi düzenlediklerini ifade ederek "Müslüman gençler ayağa ve siyonist rejim ortadan kalkarsa Müslümanlar çok iyi bir yere gelecektir. Selahaddin-i Eyyubi ve Osmanlı dönemindeki gibi Müslümanlar parlak dönemlerini yaşayacaklardır inşallah. Gazze için çok güzel destekler veriliyor ama katbekat fazlasını Müslüman gençler israile destek veriyor. Coca cola'ya ve starbucks'tan kahve alarak destek veriyorlar. Bir insan starbucks'tan kahve almadan da yaşayabilir. Ben bu durumu görünce vicdanen yaşayamam, almamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.  

Düzenlenen kermese katkı sunanlara teşekkürlerini ileten Muhammed Mustafa Aktaş, "Kermesi yapmamızın sebebi, bilindiği üzere siyonist rejimin Gazze'de yaptığı katliamlardır. Bu soykırıma karşı her Müslüman gencin bilinçli olması lazım. Elimize silah alıp cihad edemiyorsak onların mallarını boykot etmemiz, kermesler ve yardım çalışmalarıyla oradaki kardeşlerimize destek olmamız gerekir. Evde oturup 'hiçbir şey yapmamayayım, onlar bir şeyler yapar, HAMAS mücahidleri var' demekle olmaz. En kötü haliyle karınca misali tarafımızı belli etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Aktaş, "Elhamdülillah okulumuzda Gazze'ye duyarlı kardeşlerimiz var fakat maalesef toplumumuzdaki gençlerde böyle bir duyarlılık yok. Allah onların da bilinçlenmesini, karınca misali taraflarını belli etmelerini nasip etsin. Allah siyonist rejimin belasını versin, El Kassam Tugaylarının yardımcısı olsun. Ebu Ubeyde'ye ve HAMAS'a selam olsun." ifadelerine yer verdi.

"Ülkemizde, diğer ülkeler kadar boykot uygulanmıyor"

Yusuf İnan Erdem ise "Kermesten aldıklarımız Filistin'e gidiyor, bu da çok iyi bir şeydir. Kardeşlerimiz orada açlıktan ölecek durumundadır, bizler burada alışveriş yaptığımız zaman belki oradakiler de doyar. İsrailin ürünlerini almıyoruz ve inşallah elimizden geldiğince de aldırtmayız." diye belirtti.

İşgal rejiminin ürünlerinin yeteri kadar boykot edilmediğini söyleyen Muhammed Bağlam, "Filistinli kardeşlerimiz acı çekerken biz burada yatıyoruz, onlarda taşların üzerinde dahi uzanamazken biz keyfimize bakıyoruz. Bazı arkadaşlarımız coca cola ve benzeri israil mallarını alıyor. Diğer ülkelerde starbucks mağazaları boşalmışken ülkemizde dolu taşkın. Yani ülkemiz halen boykota hazır değil. Bizim arkadaşlarımıza ve çevremize 'bu israilin mallarıdır' deyip almamalıyız. Bizi farklı bahanelerle kandırsalar da imanımızdan vazgeçmemeliyiz." dedi.

 




Bu haber 2907 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI