Bugun...



Mesafesiz ilk Cuma namazı kılındı

Coronavirus tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 yıldır sosyal mesafeye uyularak kılınan Cuma namazı, uzun bir süreden sonra yeniden mesafesiz olarak kılındı.

facebook-paylas
Tarih: 19-11-2021 17:25

Mesafesiz ilk Cuma namazı kılındı

2 yıldır cami ve ibadethanelerde uygulanan sosyal mesafeli saf düzeni Diyanet İşleri Başkanlığınca kaldırıldı. Bu kapsamda “camii ve mescitlerde temizlik ve maske kuralına uymak” şartıyla mesafesiz saf düzeniyle ilk Cuma namazı kılındı. Mesafesiz saf düzeni ile ilgili açıklamada bulunan Hazreti Ömer Cami İmam hatibi Mehmet Emin Akan, Ocak 2019'da Coronavirus salgını ile beraber camilerde ibadetlerin yapılamadığını hatırlattı. Dışarıda kılınmaya başlanan namazların mesafe, maske ve temizliğe dikkat edilerek daha sonra tekrar ibadethanelere taşındığını belirten Akan, son olarak da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla beraber bugün itibari ile mesafesiz bir şekilde ibadet yapıldığını söyledi.

Akan, "Hijyen ve maske kuralına uyarak tekrar normal saf düzenine geçtik. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Önemli olan bu hastalıktan bir ders almak ve tövbe istiğfar etmektir. İnşallah insanlık bu salgından bir ders almıştır. Müslümanlar da yanlışlarından dönecektir.” ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinde de bir sevinç olduğunu ifade eden Akan, maske ve temizlik kurallarının da ihlal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.




Bu haber 667 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI