Bugun...



METİNA DERNEĞİNE BARIŞ ÖDÜLÜ

Üç bin yıllık geçmişi ile Güneydoğu'nun en büyük aşireti olan metina aşireti dernekleştikten sonra bölgede birçok kan davasını barış ile sonuçlandırdı. Bugün kadar 34 davaya giren ve akan kanı durduran Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği bölgede barış elçisi gibi çalışmalarına devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 01-10-2021 00:23

METİNA DERNEĞİNE BARIŞ ÖDÜLÜ

Kan davası yüzünden husumeti olan iki ailenin cumartesi günü kaplan düğün salonunda düzenlenecek olan organizasyon ile akan kan duracak, barış hakim olacak. 

Cumartesi günü düzenlenecek törene 
Birleşmiş Milletler Ankara temsilcisi,
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, bazı kaymakamlar, bürokratlar ve vatandaşlar katılacak. 

Organizasyon için bir araya gelen Yazar Devran Sinanoğlu ve Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Prinççioğlu yapılan çalışmaların son durumunu değerlendirdiler. 

Toplantı sonunda konuşan yazar Sinanoğlu " Derneğimiz bugüne kadar bir çok güzel çalışmaya imza attı. Sivil toplum kuruluşlarının üstlenmiş oldukları misyonun fazlasını  yerine getiren derneğimiz, bundan sonraki süreçte de bu tür güzelliklere imza atacaktır. Özelikle Başkanımız Aydın beyin ve derneğimizin yönetim kurulu üyelerinin  özverili çalışmaları sonucunda bugüne kadar onlarca husumeti aileyi barış şemsiyesi altında bir araya getirdiler. Bu değerli çalışmalar sonucunda binlerce çocuk yetim kalmayacak, analar ağlamayacak , gelinler dul kalmayacak. İnsanlar ölmeyecek, ceza evlerine gitmeyecek. İnsanlarımız gün geçtikçe bilinçlenmektedir. Artık ölmek ve öldürmek yerine yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyor. " dedi.

Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği Pirinççioğlu ise şunları söyledi. " Metina aşireti artık feodal bir aşiretçilik zihniyetinin dışında post modern bir anlayışla 'Sivil Toplum Kuruluşu' olma yolunda adım atmıştır. 

Bizim esas görevimiz toplumda akan kanın durmasını sağlamaktır. Tüm sivil toplum kuruluşları toplumun huzurun için var olmaları gerekiyor. 

Bölgemizde yüz yıllardır kanayan bir yara olan kan davaları ne yazık ki bir çok insanın toprağa ve ceza evlerine düşmelerine neden olmuştur. Bizim dernek olarak amacımız akan bu kanı durdurmaktır. Artık yeter ölümler olmasın diyoruz." dedi.




Bu haber 862 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI