Bugun...



Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üretilen halılar dünyaya ihraç ediliyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden üretilen halıların 144 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2021 18:05

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde üretilen halılar dünyaya ihraç ediliyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kaplan başkanlığında çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Ocak-Ağustos 2021 dönemine ilişkin 8 aylık ihracat rakamlarının değerlendirildiği toplantıda sektörel sorunlar da masaya yatırılarak konular hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 8 aylık dönemde 144 ülkeye yönelik bir önceki döneme oranla yüzde 38,7 artışla toplam 1 milyar 442 milyon 584 bin dolarlık ihracata imza atıldığını ifade etti.

Kaplan, ağustos ayında da bir önceki döneme oranla yüzde 16,8’lik artışla 166 milyon 982 bin dolarlık ihracata imza atıldığını bildirdi.

Dünya genelinde ekonomik gelişmelerin yanı sıra sektörel gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade eden Kaplan, halı sektöründeki dünya liderliğinin kalıcılığını sağlamak ve üretim gibi ihracatında sürdürülebilir hale getirilmesi yönünde teknolojiye olduğu gibi beşeri sermayeye de önem verdiklerini belirtti. Bu anlamda birçok alanda eğitimleri desteklediklerini ifade eden Kaplan, önümüzdeki dönemlerde de mektepli halı ihracatçılarının dünya pazarlarında boy göstereceğine inandıklarını söyledi.

2021 yılının 8 aylık diliminde Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin en fazla halı ihracatı yapan birlik olma özelliğini koruduğunu belirten Kaplan, “Yılın 8 aylık diliminde ülke genelinden gerçekleştirilen toplam 2 milyar 69 milyon 106 bin dolarlık halı ihracatının yüzde 69,7 bölümüne denk gelen 1 milyar 442 milyon 584 bin dolarlık ihracat GAHİB üyesi firmalarımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 38,7 artışla gerçekleştirilmiştir. Ağustos ayında ise GAHİB üyesi firmalar 166 milyon 982 bin dolarlık halı ihracatıyla sektörümüze katkı sağlamıştır.” dedi.




Bu haber 732 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI