Bugun...



Diyarbakır BB Başkan Adayı Dinç: “Bu çöpler, bu kokular hastalık yayıyor”

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Yenişehir ilçesinde bulunan çöp toplama merkezinin merkezden uzak bir yere götürülmesi çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2024 19:29

Diyarbakır BB Başkan Adayı Dinç: “Bu çöpler, bu kokular hastalık yayıyor”

 

 

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan çöp toplama merkezinin önüne giderek açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde bulunan çöp toplama merkezinin şehir dışına taşınması gerektiğini belirten Dinç,  buradan yayılan kötü kokunun ciddi hastalıklara yol açabileceğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Bu katı attık toplama istasyonu şehrin dışında olmalı”

Çöp toplama merkezinden yayılan kötü kokunun halk sağlığını ciddi manada tehdit ettiğini belirten Dinç; “Şu an Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin Şehitlik semtindeyiz. Bulunduğum noktada katı atık toplama istasyonu var. Şu an maske taktığım halde pis bir koku geliyor. Bu çöpler, bu kokular hastalık yayıyor. Buraya çok yakın mahalle sakinleri oturuyor.” ifadelerini kulandı.

“Çöp toplama merkezinin yaydığı mikroplar nedeniyle çocuklar hastalanıyor”

Mahalle sakinlerinin kendilerine sürekli şikayetlerini dile getirdiklerini belirten Dinç, “Bu mahalle sakinleri bu kokudan ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Bu katı atık toplama istasyonu şehrin dışında daha uygun bir ortamda olması gerekiyor. Vatandaşın bu konuda ciddi şikayetleri vardır. Sağlık açısından da ciddi hastalıklara sebep oluyor. Burada vatandaşlarımızın yaşayabileceği ve çocuklarımızın oynayabilmesi için bu katı atık toplama istasyonu şehrin dışına çıkarılmalıdır. Burası halk sağlığını ciddi manada tehdit ediyor.” şeklinde konuştu.




Bu haber 1144 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI