Bugun...



Batman’da tıp fakültesi için bir dosya YÖK’e sunuldu

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Basın Konseyini ziyaret ederek, Başkan Ercan Arslan, Yönetim Kurulu ve üyelerle bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2021 18:50

Batman’da tıp fakültesi için bir dosya YÖK’e sunuldu

Burada konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, tıp fakültesi dosyasını hazırlayıp YÖK’e sunduklarını söyledi. Muhatapları tıp fakültesi için ikna etmeye çalıştıklarını belirten Demir, “Ama bu bir başına rektörlüğün, ya da bir başına basının yapacağı bir şey değil, topyekün olacak. İlimizdeki siyasetin, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının vs. dinamiklerin altını dolduracağı bir şeydir.” dedi.

Sağlık Yüksekokulunu fakülteye dönüştürdüklerini ifade eden Demir, “Bizde iki tane daha yüksekokul var üniversitede, ben orada oturabilirim ama hayır, onları da fakülteye çevireceğiz. Ama aşama aşama, teker teker gidiyoruz. 10 tane işi birden yaparsan hepsini yarım yamalak yapacaksın.” diye konuştu.

Diş Fakültesi için de muhataplara bir yer talebinde bulunduklarını vurgulayan Demir şöyle devam etti: “Ancak bir diş fakültesi iktisadi ve idari bilimler gibi, eğitim fakültesi gibi değil. O binanın yüksekliğinden, kapı genişliğinden, o bina içerisinde kullanacağınız bakır borulardan tutun, suyu oksijeninden ayırıp basınç düzeyine kadar bir sürü şey gerekiyor. Yani her bina ona uymuyor. Yeni bina lazım, ya da var olan binayı buna çevirebilmek için de regülasyonlar gerekir. Regülasyonlar da sürekli değişiyor. Mesela deprem yönetmeliği öncesinde de vardı, yeni bir deprem yönetmeliği geldi, ondan sonra o da birkaç sefer revize oldu. Diş Hekimliği Fakültesi binası ve Diş Hekimliği Hastanesi için de öyledir. Daha önce Batman Üniversitesi olarak biz Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesine diş hekimliği binasının projesi için bir talepte bulunduk. Daha henüz o proje için bile izin verilmedi. Onun için ret aldık. Niye? Çünkü projelendirmenin de bir maliyeti var.”

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü ile ilgili de konuşan Rektör Demir, “Şubat’ta ben göreve başladım, baktım petrol burada ama Petrol Mühendisliği kapalı, öğrenci almıyor. Biz ne yaptık? Hemen bir formül ürettik; Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği yüzde 100 İngilizce olmasına karar verdik. Bu durum çok az yerde var.” diye konuştu.




Bu haber 353 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI