Bugun...



Milad İş Adamları Derneği’nden İsrail’e Tepki: Barış ve Adalet Tek Yolumuzdur

Recep Altun: Ekonomik Güvenliğimizi Hedef Alan Bu Saldırılara Sessiz Kalamayız

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2025 00:15

Milad İş Adamları Derneği’nden İsrail’e Tepki: Barış ve Adalet Tek Yolumuzdur

 

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Milad İş Adamları Derneği İl Temsilciliği, son günlerde İran’a yönelik artan saldırılar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Dernek İl Başkanı Recep Altun imzasıyla yapılan açıklamada, sürecin yalnızca siyasi değil, ekonomik ve insani boyutlarıyla da ele alınması gerektiği vurgulandı.

Altun, İran’ın egemenlik haklarına yapılan saldırıların, yalnızca bir ülkeye değil tüm bölge istikrarına ve ekonomik güvenliğe yönelik bir tehdit oluşturduğunun altını çizdi. Açıklamada, “Bu saldırılar, ticaret yollarını, üretim zincirlerini ve iş dünyasının güven ortamını derinden sarsmaktadır” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in saldırılardaki rolüne de dikkat çeken dernek, bu tutumun yalnızca siyasi bir provokasyon değil, aynı zamanda ekonomik çatışmaları körükleyen bir strateji olduğuna işaret etti.

Milad İş Adamları Derneği olarak savaş politikalarına karşı olduklarını belirten Altun, şu çağrıda bulundu:

“Çatışmalardan değil, barıştan ve adaletten yanayız. Bölge halklarının refahını önceleyen, yerli üretimi ve serbest ticareti esas alan bir anlayışı savunuyoruz. Bu tür saldırılar; yatırımları, ticari bağlantıları ve insan onurunu hedef almaktadır.”

Açıklamanın sonunda ise Diyarbakır’dan yükselen güçlü bir mesajla kamuoyuna seslenen Altun, “Bölgemizin kalkınması, savaş politikalarıyla değil; ancak adalet, istikrar ve işbirliği ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

Milad İş Adamları Derneği’nin bu açıklaması, iş dünyasından yükselen bir barış ve istikrar çağrısı olarak dikkat çekti.




Bu haber 1077 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI