Bugun...



Şiddetin en büyük tanığı olan Diyarbakır’ın bürokrasisinden 12 EYLÜL mesajları.

Türkiye'nin kara lekesi olarak adlandırılan 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde Diyarbakır'ın sosyal medyada en çok takip edilen isimlerinden peşi sıra açıklamalar geldi. İşte bürokrasinin 12 Eylül mesajları.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-09-2021 00:33:50 Tarih: 13-09-2021 00:02

Şiddetin en büyük tanığı olan Diyarbakır’ın bürokrasisinden 12 EYLÜL mesajları.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ; Tarihimizin kara lekesi... 

 

12 Eylül 1980... Tarihimizin kara lekesi... Milletimize bu zulmü reva gören darbecileri tel'in ediyor, Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum.

 

Ak Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak : Darbecileri ve darbeci zihniyetini kınıyorum

 

Ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınan 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Darbecileri ve darbeci zihniyetini kınıyorum. Darbeye ve darbeci zihniyete karşı daima hukuktan, demokrasiden ve milli iradeden yana olmaya devam edeceğiz.

 

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. M. Şerif Aydın ; Zulmüne uğrayan,işkence gören,idam edilen insanlarımızı unutmadık.

 

Üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen halen utançla hatırladığımız 12 Eylül, demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır. O karanlık günlerde haksız şekilde darbecilerin zulmüne uğrayan,işkence gören,idam edilen insanlarımızı unutmadık, Unutmayacağız...

 

Chp Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel : Askeri ve sivil darbeleri ve zihniyetlerini kınıyorum

 

Hukuksuzluk,vesayet ve insan hakları ihlali olan tüm askeri ve sivil darbeleri ve zihniyetlerini kınıyor, milletimize ,cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlandırıldığı günlerin en kısa sürede gelmesini diliyorum.

 

DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen ; Tüm mazlumların gözleri hala üzerimizde.

 

Türkiye’nin geçmişten geleceğe otoriter dönemlerinden olan #12Eylül başta yapısal sorunları ile devam eden bir süreç.Tarifsiz bu kötülüğün ve katlanılmaz bu utancın tarihin sayfalarında kalmasını dilerdim. Ama #ErdalEren’in son bakışı ile tüm mazlumların gözleri hala üzerimizde.

 

Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu : Milletimizin iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur.

 

Ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınan #12Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Milletimizin iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur. Unutmadık ve unutmayacağız.

 

Ak Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat ; 12 Eylül ihanettir, zulumdur..

 

‘Darbelerle bir milletin geleceğini karanlık altına tutmak isteyen zihniyete karşı, aydınlık ve darbelere karşı da dirayetli bir konuma geldik. Artık ülkemizde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyen liderin sözü ile " darbe" tarih olmuştur. 12 Eylül ihanettir, zulumdur. Darbeyi lanetliyor. Demokrası şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

 

Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir : Kahrolsun Darbeler Ve Darbeciler. Kahroldular da!

 

Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Uğur Delidere : 15 Temmuz’da darbecilere en sert cevabı vermiştir

 

Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül darbesini ve milli iradeye gasp eden tüm darbeleri lanetliyorum. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz’da darbecilere en sert cevabı vermiştir; darbe dönemlerine asla izin verilmeyecektir.

 

Ak Parti Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit : 12 Eylül zulmün, işkencenin, fail-i meçhullerin adıdır

 

Ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınan #12Eylül darbesi vesayetin, zulmün, işkencenin, fail-i meçhullerin adıdır. 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümünde millet iradesine ket vurmak isteyen darbeci zihniyeti bir kez daha lanetliyorum.,

 

Yasin Güler

 




Bu haber 493 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI