aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat sohbet siteleri mobil sohbet Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara
Bugun...



Müftü Haliloğlu: İslam dininin ana kavramlarından biri iyiliktir

Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, "İyilik Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, İslam dininin temel kavramlarından birinin iyilik olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2025 11:40

Müftü Haliloğlu: İslam dininin ana kavramlarından biri iyiliktir


    

 

Müftü Haliloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 13- 20 Mart tarihlerinin "İyilik Haftası" olarak belirlenmesinin ardından bu günlerde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Müftü Haliloğlu, "Cenab-ı Allah içinde bulunmuş olduğumuz Ramazan ayımızı hayırlara vesile kılsın. Tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, yaptığımız diğer ibadetleri, yaptığımız hayır ve hasenatı kabul eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Ramazan ayının temasını 'İyilik Ayı Ramazan' olarak belirlenmiştir. Bu vesileyle iyilikleri teşvik etmek, iyilik hususunda farkındalık oluşturmak ve iyilik yapan insanları teşvik etmek için böyle bir çalışma yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 'Camiler ve Din Görevleri Haftası', 'Mevlid-i Nebi Haftası' gibi haftaları var. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız 13-20 Mart tarihlerini 'İyilik Haftası' olarak kutlayacaktır. Bu seneden itibaren önümüzdeki yıllar 13-20 Mart tarihleri 'İyilik Haftası' olarak kutlanacaktır inşallah." dedi.


"Kur'an-ı Kerim iyilik yapmamızı öğütler"

İslam'ın iyilik yapmaya verdiği öneme değinen Müftü Haliloğlu, "İslam dininin ana kavramlarından, temel kavramlarından biri iyiliktir. Kur'an-ı Kerim'de bizim iyilik yapmamız,  insanlara iyilik etmemiz, iman edip salih amel işlememiz, kendimize olduğu gibi ailemize, yaşadığımız toplumdaki insanlara, akrabalarımıza iyilik yapmayı bize öğütlenmektedir. Kur'an-ı Kerim'de, 'İyilik ve takvada yardımlaşın, günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın' diye buyuruyor. Cenab-ı Allah pek çok ayeti kerimesinde iyileri sevdiğini ifade ediyor. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın böyle bir haftayı ilan etmesinin amacı, iyiliği hakim kılmak, iyilik yapan insanların sayısını çoğaltmak, Türkiye'mizde, dünyamızda yaşadığımız bölgede iyiliği hakim kılmaktır." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin örnek ahlakını konuşacağız"

Müftü Haliloğlu, iyiliğin sadece sözde kalmaması amele de yansıması gerektiğine değinerek "İnşallah biz 13-20 Mart tarihlerini bu yıl ve önümüzdeki yıllar, iyilikle alakalı İslam medeniyetinin ortaya koyduğu, bize bildirdiği hususları paylaşacağız. Bu hafta bize iyilik yapmayı teşvik eden ayetleri, hadisleri, Peygamberimizin örnek ahlakını konuşacağız. Ve bunu toplumun her kesiminde, okullarda, camilerde, salon toplantılarında ve sadece sözünü etmekle kalmayıp, verdiğimiz zekatlarla, yaptığımız yardımlarla, kurduğumuz vakıflarla iyiliği hakim kılmak için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışacağız. Bir farkındalık oluşturmaya gayret edeceğiz. Şimdiden 'İyilik Haftasının' hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. 
 




Bu haber 654 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI