Bugun...



Yapıcıoğlu: HÜDA PAR olarak parlamentoda bazı kanun değişiklikleriyle fiili adımlar atacağız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Gazze'de, Filistin'de akan kanı nasıl durduracağız, oradaki açlığı, yoksulluğu nasıl gidereceğiz, acil olarak oradaki yıkımı nasıl durdurup yeniden nasıl inşa edeceğimizi tartışıp bir sonuca ulaşmalıyız." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2023 16:42

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR olarak parlamentoda bazı kanun değişiklikleriyle fiili adımlar atacağız


    

 

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası 4'üncü İslami Parlamenterler Forumu'nda katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, programın açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

HAMAS'ın Yurtdışı Sorumlusu Halid Meşal'in telekonferansla, onlarca İslam ülkesinden çok sayıda parlamenterin de bizzat katılıp konuşmalar gerçekleştirdiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ümmetin içinde bulunduğu acı tablonun ayrılıklardan kaynaklandığını belirterek bu durumu düzeltmek için doğru teşhisin konulup tedaviye başlanması gerektiğini vurguladı.

Katılımcıları selamladıktan sonra ümmetin zor zamanlardan geçtiğini dile getiren Yapıcıoğlu, ümmetin birliği bozulunca caydırıcılığının da yok olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, "Zor zamanlardan geçiyoruz. Uzun süredir imtihanımız ağırdır. 7 haftadır Gazze'ye ateş yağıyor. 17 yıldır Gazze muhasara altında. 106 yıldır Filistin işgal altında. Birliğimiz bozulunca caydırıcılığımız kalmadı, gücümüz dağıldı. Esir düştük, çiğnendik, hürmetlerimiz çiğnendi. Evlatlarımız doğrandı, beldelerimiz yıkıldı, mallarımız talan edildi, kanlarımız döküldü. Maalesef bu hal halen devam ediyor. Bizler bu hali, bu durumu nasıl durduracağımızı tartışıyoruz. Maalesef fiilen çok bir şey yapamıyoruz. Çünkü çok uzun bir süredir meseleyi sadece neticeler üzerinden tartışıyoruz. Bu nedenle neticelere de çok müessir olamıyoruz." dedi.

 

"Bedel ödemeyen ya da bedel ödemeyi göze alamayan herhangi bir sonuç alamaz"

İstanbul'da 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası İslami Parlamenterler Toplantısı'nda 3 gün boyunca önemli konukların önemli konuşmalar gerçekleştireceğini söyleyen Yapıcıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün için bu acı neticeleri nasıl ortadan kaldırabileceğimizi tartışıp kararlaştırabilmeliyiz. Gazze'de, Filistin'de akan kanı nasıl durduracağız, oradaki açlığı oradaki yoksulluğu nasıl gidereceğiz, acil olarak oradaki yıkımı nasıl durdurup yeniden orayı nasıl inşa edeceğimizi tartışıp bir sonuca ulaşmalıyız. Şunu da düşünmeliyiz, bunu yaparken parlamenterlere ne düşüyor, hükümetler ne yapmalı? Basının görevi nedir, sivil toplum, halk kitleleri neler yapmalıdır? Evet, bunlar, acilen hemen tartışılıp hemen bir karara bağlamamız gereken konular ama bundan daha önemlisi de var. Bundan daha önemlisi şudur: Neden zayıf düştük? Neden mustaz'aflar olduk? Bizim siyasi zaaflarımız nelerdir? İktisadi zafiyetimizi nasıl giderebiliriz? Ruhi ve fikri zaaflarımızı gidermenin yolları nelerdir? Elbette uzun vadede bu konulara daha çok kafa yormamız ve bu yapıcı, zor sorulara cevap bulmamız gerekir. Alimlerimiz, akademisyenlerimiz, siyasetçilerimiz bu konulara kafa yormalı ve mutlaka bunların cevabını bulmalıdır. Doğru bir tedavi için, teşhisin önce doğru yapılması gerekir. Elbette bu 5 dakikalık kısa sürede teşhis ve tedavileri burada sıralayacak değilim, ancak bu konuları, artık ümmetin acilen gündemine alması gerektiğini dile getirmekle iktifa edeceğim. Soru şudur, 'Hastalığımız nedir, bunun tedavisini uygulayıp en kısa zamanda ümmet ayağa nasıl kalkabilir?' Şunu bilmeliyiz ki; bedel ödemeyen ya da bedel ödemeyi göze alamayan herhangi bir sonuç alamaz."

 

"HÜDA PAR olarak parlamentoda önümüzdeki hafta bazı kanun değişiklikleriyle fiili adımları atacağız"

HÜDA PAR olarak TBMM'de önümüzdeki hafta bazı kanun değişiklikleri ile fiili adımlar atacaklarını belirten Yapıcıoğlu, "Parlamentoda bulunan HÜDA PAR üyeleri olarak bazı kanun değişiklikleri ile ilgili fiili adımları inşallah önümüzdeki hafta atacağız ve bu konuda elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Sözlerimin sonunda, başta Filistin Parlamento Başkan Vekili Sayın Ahmet Bahr ve yine şehit düşen Cemile Şıtteh bacımız olmak üzere bütün direniş şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah'tan oradaki kardeşlerimizin imtihanını kolaylaştırmasını ve ayaklarını sabit tutmasını diliyorum. Rabbim bizlere de fiilen oradaki mücahit ve mazlum kardeşlerimize daha fazla yardım edebilme imkân ve kudreti bahşetsin." dedi.

Cumartesi ve pazar günleri de devam edecek toplantının ilk günü, gerçekleştirilen konuşmalar ardından çekilen aile fotoğrafıyla son buldu. 
 




Bu haber 1569 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI