Bugun...



MÜSİAD Batman Şubesinden enflasyon değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayında yüzde 39,59'a gerileyerek son 17 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında ivme kazanacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2023 20:31

MÜSİAD Batman Şubesinden enflasyon değerlendirmesi

Türkiye ekonomisinin seçim sürecinin tamamlanması ve belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte, önünün tamamen açıldığı bir sürece girdiğini belirten Özdemir, mayıs ayında yüzde 39,59'a gerileyerek son 17 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun da yılın ikinci yarısında ivme kazanacağına inandıklarını ifade etti.

Özdemir, "Aynı dönemde üretici fiyatlarındaki yıllık artışın son 2 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 40,76'ya gerilemesi de fiyatlar arasında açılan makasların kademeli bir şekilde daralacağına ve belirsizliğin fiyatlandığı dönemin sona erdiğini göstermesi bakımından oldukça önemli bir gelişme olmuştur. Asrın felaketinin yıkıcı etkisi ve seçim sürecine ilişkin belirsizliklere karşın yılın ilk 3 ayında cari açığın gözle görünür bir şekilde azalması ve 31,6 milyonla tarihi yüksek seviyeye yükselen toplam istihdam, ülkemizin pozitif ayrışma sürecinin 2023 yılında da sürdüğüne işaret etmektedir. Önümüzdeki 5 yılda da uygulanacak etkin ekonomi politikaları neticesinde Türkiye Yüzyılı iddiasına yaraşır bir döneme girildiğine dair inancımız tamdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine ve ekonomi yönetiminin Türkiye'ye yeni bir dinamizm getireceğini belirten Özdemir, yeni kabine ve ekonomi yönetiminin ülke için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.




Bu haber 493 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI