Bugun...



Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu: Sağlık Müdürlüğü, Kadroya Geçen İşçilerin Hukuki Haklarını İhlal Ediyor

Sezgin Tanrıkulu, Zorunlu Emeklilik Uygulamasına Karşı Sağlık Müdürlüğü'nü Sert Bir Dille Eleştirdi

facebook-paylas
Güncelleme: 04-01-2024 14:17:30 Tarih: 04-01-2024 14:15

Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu: Sağlık Müdürlüğü, Kadroya Geçen İşçilerin Hukuki Haklarını İhlal Ediyor

Yasin GÜLER - Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 4 Ocak 2023 tarihinde Seyrantepe'deki Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında, kadroya geçen işçilerin yaşadığı hukuki sorunlara dikkat çekti. Tanrıkulu, Sağlık Müdürlüğü'nün 180 işçiyi, 1 Ocak 2024 itibariyle, talepleri dışında zorunlu emeklilik uygulamasına tabi tuttuğunu belirterek, bu durumu hukuki çerçevede eleştirdi.

Milletvekili, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan işçilerin zorunlu emekliliğine dair yasal düzenlemeye vurgu yaparak, Sağlık Müdürlüğü'nün bu düzenlemeye aykırı bir uygulama içinde olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, 1 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemenin, kadroya alınan işçilerin kendi istekleri dışında zorunlu emekliliğe sevk edilemeyeceğini açıkça belirttiğini dile getirdi.

Diyarbakır'da Sağlık Müdürlüğüne bağlı 4 ayrı kurumda çalışan işçilerin bu uygulamadan etkilendiğini belirten Tanrıkulu, özellikle sağlık sektöründe bu durumun daha hassas bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. İşçilere tebligat yapılarak emekliliğe sevk edilmesinin, yaşlarına ve çalışma potansiyellerine bakılmaksızın adeta bir zorunluluk haline getirilmesini eleştiren Tanrıkulu, bu durumun işçileri ekonomik açıdan zor bir duruma soktuğunu vurguladı.

Tanrıkulu, yaptığı görüşmelerde Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu uygulamanın yasal olduğunu belirtmelerine rağmen, hukuki dayanaktan yoksun olduklarını savundu. İl Sağlık Müdürü ile yapılan görüşmelerde hukuki düzenlemenin yanlış anlaşıldığını ifade eden Tanrıkulu, Sağlık Müdürlüğü'nün Sağlık Bakanlığından aldıkları görüşün hukuki dayanaktan uzak olduğunu savundu.

Tanrıkulu, Sağlık Müdürlüğüne seslenerek, işçilere zorunlu emeklilik uygulamasını durdurma çağrısı yaptı. Diyarbakır'da yaşanan bu özel durumu Türkiye kamuoyuna duyurmak amacıyla basın toplantısını bu koşullarda gerçekleştirdiğini belirten Tanrıkulu, yaşanan zulmün ve hukuksuzluğun takipçisi olacaklarını ve bu konuda gerekli adımları atacaklarını ifade etti.




Bu haber 864 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI