Bugun...



Ağrı’da iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı

Diyadin ilçesinde akraba iki aile arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası başlayan kan davası, düzenlenen barış töreni ile sona erdi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende taraflar, karşılıklı dualar edip el sıkışarak kan davasına son verdi.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2023 21:04

Ağrı’da iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı

Diyadin İlçesi Oğuloba (Şahvelet) köyünde akraba olan Bakır ailesinde bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kan davası, Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya’nın uzun süredir devam eden girişimleri sonrası barış ile sonuçlandı.

Barış törenine Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, İl jandarma Alay Komutan yardımcısı Yarbay Yasin Berçin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tayfun AY, Diyadin eski Belediye Başkanı Salih Yaşar, Diyadin AK Parti İlçe Başkanı Orhan Özden, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör ve yönetimi, kanaat önderleri, din adamları, mahalle muhtarları ile ilçe protokolünün hazır bulunduğu barış töreni imamların Kur'an'ı Kerimden sureler okuması ve duaları ile başladı.

Cemal Kaya, "Yaklaşık 2ay boyunca 2 tarafla görüşerek kan davasının barışla sonuçlanması için girişimlerde bulunduk. Aile büyüklerinin sağduyulu yaklaşımıyla, kan davası barışla sonuçlandı.

Her iki taraf da benim akrabalarım, maalesef talihsiz bir olay yaşandı. Şükürler olsun bugün barışla sağduyu ile sonuçlandı. Rabbim bir daha yaşatmasın, bu iki ailenin birliği köye, köyün birliği ilçeye, ilçenin birliği ile, ilin birliği ülkeye barış birilik ve kardeşlik kazandıracaktır. Allah her iki taraftan da razı olsun. Af etmek büyüklüktür, bu büyüklüğü sağlayan her iki aileden de Allah razı olsun. Allah bir daha bu günleri bize nasip etmesin." dedi.

"Ben de bölge insanıyım" diyen Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, "Maalesef 13 Mart tarihinde bu köyde yaşanan tatsız bir olayda bir vatandaşımız  vefat etmişti. Geçmişte yaşadığımız menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarına hep birlikte gençlere de örnek olacak şekilde el ele yürüyeceğimizi, burada sevgi saygı bağlarını yeniden yeşertip yaşatacağımızı göstermek için bir araya geldik. Başta Cemal Kaya Bey’e ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için ona destek veren bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun” açıklamasını yaptı.

Barış töreni, verilen yemek ve Kuran’ı Kerim altında geçtikten sonra edilen dualar ile son buldu. Her iki aile el sıkışıp barışta emeği olanlara teşekkür ettiler.

 




Bu haber 702 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI