Bugun...



Navlun fiyatlarının artması ihracatçıları zorluyor

Covid-19 salgını döneminde dünyada deniz taşımacılığında aşırı fiyat artışı yaşanırken ihracatçıların konteyner bulamama sorunu da sürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 10-09-2021 00:43

Navlun fiyatlarının artması ihracatçıları zorluyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Mahsum Altunkaya başkanlığında toplandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) hizmet binasında düzenlenen toplantıda, ağustos ayı ihracat rakamları değerlendirilerek sektörel sorunlar de masaya yatırıldı. 2021’in 8 aylık döneminde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracat rakamları değerlendirildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, artan navlun fiyatlarının ihracatçıları düşündürdüğünü söyledi.

Son dönemlerde bütün sektörlerde yaşanan en büyük ortak sorunu olan navlun fiyatlarındaki korkunç artışın önüne geçebilmek için çeşitli formüller içerisinde olduklarını bildiren Altunkaya, “Burada ülke olarak bizim deniz taşımacılığında da global bir ağ kurarak söz sahibi olmamız gereklidir. Bu husustaki görüşmelerimiz ve araştırmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ocak-Ağustos döneminde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 1 milyar 785 milyon 575 bin dolarlık ihracata imza atıldığını ifade eden Altunkaya, Ağustos 2021 döneminde ise 310 milyon 633 bin dolarlık sektörel ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Salgın sürecinin bütün dünyada ağır bir şekilde devam ettiğini ifade eden Altunkaya, ihracatın bütün zorluklara rağmen arttırılması için olağanüstü çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Dünya genelinde yaşanan salgının etkilerini birçok alanda hissetmeye devam ettiklerini belirten Altunkaya, “İhracatçılarımız ülkemizin ihracatının sürdürülebilirliğini sağlamak, daha fazla ihracat gerçekleştirmek ve dünya pazarlarındaki etkimizi attırmak için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Ağustos ayında sektörümüz için ihracatta bir önceki yıla oranla büyük bir artışa imza atıldı. 8 aylık dilimde toplam 171 ülkeye 1 milyar 785 milyon 575 bin dolar değerinde hububat bakliyat ürünlerimizi ihraç ederken Ağustos 2021 döneminde yüzde 62,3 artışla 310 milyon 633 bin dolarlık ihracata imza attık.” dedi.




Bu haber 1857 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI