Bugun...



"2023 HAKSİAD 4. İşadamları Buluşması" yapılan basın açıklamasıyla nihayete erdi

HAKSİAD öncülüğünde 21-24 Eylül tarihleri arasında Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen işadamları buluşması, yönetim kurulu toplantısı sonrası yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2023 19:09


Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) koordinasyonunda 2018 yılından bu yana her yıl düzenlenen Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden sanayici, girişimci, işadamları ve yatırımcıların katılımıyla "2023 HAKSİAD 4. İşadamları Buluşması" yapıldı.

21 Eylül Perşembe günü tanışma toplantısıyla başlayan program daha sonraki günler bir birinden değerli konuşmacıların "Dış Ticaret İhracat İthalat", "E-Ticaret", "Kriz Yönetimi" ve "Ticaret İhsan ve Adalet" konularında yaptıkları konuşmalar, sunumlar, sektör toplantıları ve firma tanıtımları gibi programlarla dolu dolu geçti.

Programın 4'üncü gününde HAKSİAD İl Başkanları ve yönetim kurulu toplantılarının ardından basın açıklamasıyla program nihayete erdi.

Basın açıklaması HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Selahaddin Güneş, tarafından okundu. Besmele ile başlayan açıklamasında Güneş, "Hak Sanayici ve İşadamları olarak Ankara Kızılcahamam'da dördüncüsünü düzenlediğimiz üye buluşmalarımız da 8 şube başkanı ve 19 şube temsilcileri ve üyelerimiz ile yerli ve yabancı 400 işadamının iştirak ettiği istişare toplantısı gerçekleştirildi." dedi.

HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı Selahaddin Güneş

Güneş açıklamasının devamında, "Toplantıda yapılan programlar neticesinde. Dış ticaret ithalat ve ihracat konularında yapılan değerlendirmeler sonucunda; ithalat ve ihracatın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Hükümetin elindeki tüm enstrümanları kullanması gerektiği vurgulandı. İş birliği güç birliği oluşturularak yeni pazarlara açılma imkanlarının çoğaltılabileceği ve globalleşen dünyada, yakın gelecekte dünyanın bir şehir, kıtaların bir ilçe, devletlerin belki de bir köy gibi küçüleceği sürece girilecek. Bu küresel gelişmeler karşısında işletmelerimizin bu şartlara hazırlanması için daima ar-ge ve inovasyon çalışmaları içinde olmaları gerektiği belirtildi. E-ticaret programında ise kısa sürede bu sektörde ciddi ve kalıcı gelişmelerin olduğu ve önümüzdeki dönemlerde daha hızlı gelişip yayılacağı kanısına varıldı. Üretici firmaların sergilediği ürünler programa heyecan kattı, üyelerimizin ufuk ve üretkenliklerini daha bir umutlandırdı. Sektörel toplantılar ile; Sektör sıkıntılarının açmazları ve çözüm odaklı bir program olması hedeflendi. Sektörlerin tanışmaları, beraber iş yapmaları, destek ve yardımcı olmaları konularında görüş birliğine varıldı." ifadelerine yer verdi.

Güneş, son olarak şunları aktardı:

"İstişare toplantısında;

- Dünyada global halde devam eden küresel ekonomik krizden maalesef Türkiye de olumsuz yönde etkilenmektedir.

- Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yansımaları ekonomimizi de etkilemektedir.

- Komşu ülkelerdeki ekonomik ve siyasi belirsizlikler bu ülkelere ticaret yapmayı çok zorlaştırmaktadır.

- Enerji ve akaryakıt fiyatlarının hareketliliği üretim ve işletmelerde istikrarlı iş yapılmasını engelliyor.

- Döviz kurlarının hareketli olması üreticiler başta olmak üzere tüm sektörleri sıkıntıya sürüklemektedir.

4'sünü düzenlediğimiz işadamları buluşmasının başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni eder, programımıza iştirak eden sektör temsilcilerine ve misafirlerimize teşekkür ederiz." 




Bu haber 2087 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI