Bugun...



CHP'li Tanrıkulu: "Seçim Süreci Adaletten Uzak, Kamu Görevlileri Tarafsızlığını Yitiriyor

Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin devlet imkanlarını manipüle ettiğini iddia ederek, seçimlerde yaşanan adaletsizlikleri ve kamu görevlilerinin tarafsızlığını sorguladı, uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-03-2024 17:29:38 Tarih: 02-03-2024 17:19

CHP'li Tanrıkulu:

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye genelinde ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde seçim sürecinin adaletsiz olduğunu savundu. Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) devlet imkanlarını kullandığını iddia ederek, seçimlerin adil olmadığını vurguladı. Özellikle güvenlik güçlerinin seferber edildiği bir ortamda mücadele ettiklerini ifade eden Tanrıkulu, seçimlerin adil olabilmesi için sürecin başından sonuna kadar tarafsız ve şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Tanrıkulu, seçim sürecinde yaşanan adaletsizliklerin sadece oy verme günü ile sınırlı olmadığını, seçim takviminin başlamasından sonuçların ilan edilmesine kadar olan süreci kapsadığını dile getirdi. Özellikle seçmen yazılımından propaganda süresine kadar geçen sürenin adil olmadığını öne süren Tanrıkulu, bu süreçte devletin resmi kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini savundu.

Tanrıkulu ayrıca, Diyarbakır'da yaklaşık 8 yıldır kayyum yönetimi olduğunu ve bu süreçte yerel yönetim imkanlarının AKP'ye ve adaylarına seferber edildiğini iddia etti. Bu durumun Diyarbakır'ın hukukunu ve demokratik süreçlerini zedelediğini belirten Tanrıkulu, yaşanan hukuksuzlukları yakından takip ettiklerini ve gerektiğinde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

CHP'li Tanrıkulu, kamu görevlilerine de seslenerek, tarafsızlık ve liyakat ilkelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Özellikle genç kamu görevlilerini Diyarbakır'da kötü bir sicille meslek yaşamlarını noktalamamaları konusunda uyardı. Tanrıkulu, yaşanan tüm hukuksuzlukları Meclis'in kayıtlarına geçireceklerini ve kamu görevlilerinin adlarını tarihe yazacaklarını belirtti.

Son olarak, Tanrıkulu, CHP olarak seçim sürecinin adil ve güvenli bir ortamda geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu sorumluluğun bütün siyasi partiler için geçerli olduğunu vurguladı.




Bu haber 276 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI