Bugun...



OKULLAR TEMİZLİK PERSONELİ OLMADAN AÇILDI

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Devlet okullarında hizmet yürüten toplam 1566 okulda 434 Bin öğrencimiz eğitim görmektedir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde okullarımızın açık kalması ve çocuklarımızın eğitime sürekli bir şekilde ulaşabilmesi ülkemiz ve şehrimiz Diyarbakır açısından hayati derecede önemli bir konu olarak önümüzde durmaktadır

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2021 00:06

OKULLAR TEMİZLİK PERSONELİ OLMADAN AÇILDI

Diyarbakır’da mevcut hizmet veren 1566 okulda ciddi bir çalışan hizmetli ve temizlik sorunu mevcuttur. Bununla beraber bazı okullarda sınıf mevcutları 60’ın üzerinde olması korana vakalarının yüksek, aşılama oranının düşük olduğu şehrimiz için yadsınamayacak derece önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Geçmiş dönemlerde bu okullarda görev yapan kadrolu temizlik personeli uygulaması kaldırıldığı için, artık okullarda geçici İş-Kur personeli görevlendiriliyor. Okullar açık olmasına rağmen, şuana kadar herhangi bir personel görevlendirilmiş değil.  Her yıl okullarımıza gönderilen iş-kur personeli 2000'li sayıların üzerinde iken 2021- 2022 eğitim öğretim yılında Diyarbakır ilindeki tüm okullar için görevlendirilecek iş-kur personel sayısı ne yazık ki 599’da kalmıştır.  Bu sayı normal koşullarda bile oldukça eksikken salgın günlerinde bu kadar az hizmetli sayısının olması tamamen eğitim ve sağlık hakkının göz ardı edildiğinin açık göstergesidir.

 

Okullarda sınıfların, koridorların, lavaboların ve tuvaletlerin sürekli temizlenmesi okul sağlığı ve salgın açısından hayati önem taşırken hem sınıf mevcutlarının fazlalığı hem de hizmetli sayısının eksikliği var olan sorunların çözümünü imkansız hale getirmektedir.

 

Bu eksikliklerle okulların yaklaşık olarak üç haftadır eğitim-öğretime devam ediyor olması durumun vehameti ve sürecin yönetimi açısından derin bir ihmalin göstergesidir. Devletin tüm imkanlarının çocuklarımızın eğitimine harcanması ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hayati öneme sahipken böyle bir planlamanın yapılması gerçekten düşündürücü bir durumdur. Ekonomik sorunların gitgide arttığı, insanların işsizlikle boğuştuğu ve umutsuzluğun daha da yaygınlaştığı bu dönemde hiç değilse çocuklarımızın okulları açık kalsın ve hiç değilse onların geleceği bu yaşananlardan yara almasın...

 




Bu haber 677 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI