Bugun...



DEVA PARTİLİ EKMEN, MECLİS’TE İTİRAZ ETTİ: ‘Türkiye’den İsrail’e giden gemi sayısı neden arttı”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını başlattığı tarihten beri Türk limanlarından İsrail’e giden gemi sayısının üç katına çıktığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Saldırılar başlamadan önce Türkiye’den İsrail’e her gün 2-3 geminin gittiğini belirten Ekmen, saldırılardan sonra haftalık 8-9 geminin Türkiye’den İsrail’e gittiğini söyledi

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2023 16:44

DEVA PARTİLİ EKMEN, MECLİS’TE İTİRAZ ETTİ: ‘Türkiye’den İsrail’e giden gemi sayısı neden arttı”

“Ben yakın zamanda başta Mersin olmak üzere birçok limandan bilgi derlemeye topladım, bu savaş oluncaya kadar bir haftada iki ya da üç gemi İsrail limanlarına doğru hareket halindeyken, bugün Türkiye'den haftada 9-10 ve daha fazla sayıda gemi hareket halinde. Bunun içinde gıda varsa, bunun içinde su varsa, bunun içinde ilaç varsa, kimse itiraz etmiyor. Ama sevgili arkadaşlar bunun içinde yakıt varsa, kimyasal varsa, çelik varsa, doğrudan bu kirli savaşın ve soykırımın parçası olacak unsurlar varsa bizim bunu durdurmak için BM'nin beş üyesinin onayına ihtiyacımız yok ki. Bizim bunu durdurmak için Avrupa Birliği'nin bu olayda çürüyen vicdana ihtiyacımız yok ki. Biz bunu Türkiye olarak yapabiliriz, buradan bu tartışmalarla bir çıkış yolu açmaya çalışın.

‘İsrailli güvenlik yetkilileri neden yargılanmıyor?

Savaş suçu işleyen İsrailli yetkililerin Türkiye tarafından yargılanabileceğini ifade eden Ekmen, halihazırda bazı yetkililer hakkında Türkiye’de yapılmış suç duyurularının olduğunu, ancak Adalet Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir şey yapmadığını belirtti:

“Yani Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütün milletvekillerinin oylarıyla Filistin'e destek açıklamaları yapılmışken, bir kısmının Filistin'den daha fazla yana öbürünün daha az yana olduğu şeklinde bir tartışmanın kimsenin maksadı olduğunu düşünmüyorum. Ama birkaç konuyu da ben izninizle hatırlatmak istiyorum. Mesela Türk Ceza kanununda insanlığa karşı işlenmiş suçlarda Türk savcılarının soruşturma etkisi var bu konuda Ankara 2. Barosunun ve başka sivil toplum örgütlerinin suç duyuruları var. Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu suç duyurularının soruşturulması için niçin izin vermiyor?”




Bu haber 437 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI