Bugun...



ÖSYM, Diyarbakır'da Mağduriyete Mağduriyet ekledi.

ÖSYM yapmayı planladığı YKS sınavına katılım fazla olduğundan ötürü çevre ilçeler yetmeyince çevre illere hatta çevre illerden de daha uzağa gönderdi.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 10:45

ÖSYM, Diyarbakır'da Mağduriyete Mağduriyet ekledi.

 

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) için düzenlemeler yaparken, maalesef Diyarbakır'da mağduriyete sebep oldu. Sınavın yoğun katılımı nedeniyle çevre ilçelerin yetersiz kalması, ÖSYM'yi çevre illere hatta daha uzak bölgelere sınav merkezleri belirlemeye zorladı.

ÖSYM, merkezi sınav planlarını duyurduğunda, bu uygulamanın daha çok ülke sınırları içinde bir sınav olmasına yol açması nedeniyle yoğun eleştirilerle karşılaştı. Bu tepkiler üzerine ÖSYM, birçok adayın sınav yerlerini yeniden düzenleme kararı aldı.

Ancak, asırlık bir felaketin yaşandığı Diyarbakır gibi şehirlerde, Ankara'da sınava girecek bir adayın sınav yeri tekrar Ankara'nın başka bir merkez ilçesine taşındı ve adaya "sınav yeriniz düzenlenmiştir" şeklinde bir mesaj gönderildi.

Bu tür düzenlemeler, sınav öncesi birçok adayın motivasyonunu olumsuz etkilemiş ve ÖSYM'ye karşı tepkilerin devam etmesine neden olmuştur. ÖSYM'nin adil ve düzenli bir sınav süreci sağlama sorumluluğu, bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için büyük önem taşımaktadır. Adayların, sınav yerlerindeki değişiklikler konusunda zamanında ve açık bir şekilde bilgilendirilmesi gerekmektedir.




Bu haber 1073 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI