Bugun...



ÖSYM ilk defa merkezi sınav yapacak. Adaylar tepkili.

ÖSYM, ilk defa merkezi olarak yapılacak. Depremden etkileyillerden iler yoğunluk sebebiyle çevre illere yönlendirilecek. Ulaşım, konaklama ve refakatçi desteği verilecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2023 18:56:15 Tarih: 31-05-2023 18:53

ÖSYM ilk defa merkezi sınav yapacak. Adaylar tepkili.

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) için ilk kez merkezi bir sınav düzenleyeceğini duyurdu. Ancak, bu duyuru deprem bölgelerinde yaşayan adaylar arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Adaylar, sınav yerlerinin çoğunlukla Gaziantep, Batman, Ankara ve Sivas gibi çevre illere yönlendirilmesine tepki göstererek sosyal medyada yoğun bir şekilde bunu dile getirdi.

 

ÖSYM ise yapılan açıklamada, deprem bölgelerinde ikamet eden adayların masraflarının karşılanacağını belirtti. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 2023-YKS'ye ikamet ettikleri sınav merkezi dışında girecek olan depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağı ifade edildi. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve sınava başvuran aday sayısındaki artış nedeniyle alındı. Olağanüstü bir durumun yaşanması sebebiyle, bina kapasiteleri aşıldı ve sınırlı sayıda aday, ikamet ettikleri il veya ilçe dışında bir sınav merkezine atanmıştır.

 

Deprem bölgesinde ikamet eden ve farklı bir sınav merkezine atanmış adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları, başvurularının kabul edilmesi durumunda AFAD tarafından koordine edilecek ve mağdur edilmeyeceklerdir. Adaylar, KYK yurtları başta olmak üzere uygun konaklama yerlerine yönlendirilecektir. Ayrıca, adayların talepleri doğrultusunda bir refakatçi de bu imkândan faydalanabilecektir. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular, TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 01-12 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacaktır.

Bu açıklama ile birlikte ÖSYM, adayları ve kamuoyunu bilgilendirmiştir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




Bu haber 1396 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI