Bugun...



Diyarbakır Sur BİLSEM'de Eğitim Krizi: Ulaşım ve Teknik Sorunlar Çözümsüz, Kapatılma Tehlikesi Devam Ediyor

HDP Milletvekili Sevilay Çelenk, Milli Eğitim Bakanı'na Soru Önergesi İle Çözüm Arayışını Başlattı

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2024 19:12:02 Tarih: 08-01-2024 19:10

Diyarbakır Sur BİLSEM'de Eğitim Krizi: Ulaşım ve Teknik Sorunlar Çözümsüz, Kapatılma Tehlikesi Devam Ediyor

Yasin GÜLER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezi'ne bağlı olan Sur BİLSEM'de yaşanan eğitim krizi gündemde. Özellikle öğrenci sayısı, eğitim kurumunun konumu, ulaşım ve teknik donanım sorunları ile ilgili haber ve duyumlar basına yansıdı. HDP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, konuyu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yöneltilen yazılı bir soru önergesi ile gündeme taşıdı.

Edindiğimiz bilgilere göre, yerel idari yöneticiler, öğrenci velilerine sorunların aşılamadığını, eğitim kurumunun taşınabilmesi ve hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının yapılabilmesi için gerekli işlemlerin Bakanlık tarafından yapılmadığını ifade etmişlerdir. Bu bağlamda, Sevilay Çelenk'in soru önergesi, bir dizi önemli soruyu gündeme getiriyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde, eğitim öğretim yılı başlamadan önce 60 öğrencinin Sur BİLSEM'e kayıt yapmak için hak kazandığı ancak kurumun şehir merkezine uzaklığı ve toplu ulaşıma elverişsiz olması nedeniyle sadece 18 öğrencinin kayıt yaptırabildiği ortaya çıktı. Kayıt yapan öğrenciler, zorlu ulaşım sorunları ile karşı karşıya kalmış ve öğrenci velileri ile okul yönetimi arasında çözümsüz talepler ortaya çıkmıştır.

Özellikle okulun teknik altyapı yetersizliği, lokasyon konumu ve kapanma ihtimali, öğrencilerin motivasyonunu etkileyerek, eğitim hayatlarına ve akademik başarılarına zarar verebilecek boyutta bir sorun haline gelmiştir. Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı olan ancak Sur ilçe merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki BİLSEM eğitim kurumunun, halihazırda bir okulun eklentisi olarak faaliyet gösterdiği ancak yerel idari mercilere yapılan taleplerin cevapsız bırakıldığı belirtiliyor. Bu talepler arasında, Sur BİLSEM'in şehir merkezine yakın olan başka bir okulun eklentisine veya ulaşım sorunu yaşanmayan Dicle Üniversitesi Kampüsü'ne taşınması da bulunuyor.

HDP Milletvekili Sevilay Çelenk'in soru önergesinde öne çıkan başlıklar şunlar:

1. Diyarbakır Sur BİLSEM'deki ulaşım ve teknik donanım eksikliği sorunları neden çözülmemekte, bu yöndeki talepler neden cevapsız bırakılmaktadır?

2. Bu konu Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle istişare edilmiş midir? Bakanlıkça bu iki müdürlüğe konuyla ilgili verilen talimatlar ne yöndedir?

3. Sur BİLSEM eğitim kurumunun akıbeti ne olacaktır? Bakanlığın kurumun kapatılmasıyla ilgili bir hazırlığı var mıdır?

4. Sur Bilsem eğitim kurumunun Dicle Üniversitesi Kampüsü başta olmak üzere toplu ulaşıma elverişli veya şehir merkezine yakın bir yerleşkeye nakli neden yapılmamaktadır?

5. Sur BİLSEM eğitim kurumuna maddi yetersizlikler nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrencilere neden burs imkanı sağlanmamaktadır? Bahse konu eğitim kurumu, taşımalı eğitim sistemine neden dahil edilmemektedir?

6. Bakanlığın BİLSEM eğitim kurumlarıyla ilgili politikası ne yöndedir?

7. Türkiye'de kapatılan BİLSEM eğitim kurumu var mıdır? Varsa, kapatılan kurumların sayısı kaçtır?

Sevilay Çelenk'in bu sorulara alınacak cevaplar, Diyarbakır Sur BİLSEM'deki eğitim sorunlarının çözümü konusunda ışık tutacak nitelikte olacak. Kamuoyu, bu önemli meseleyi yakından takip etmeye devam edecektir.




Bu haber 983 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI