Bugun...



Diyarbakır'da 500 hafız ve hafize icazet aldı

Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 200'ü kız, 300'ü erkek olmak üzere 500 hafız ve hafize, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-10-2023 17:17

Diyarbakır'da 500 hafız ve hafize icazet aldı

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin-i Eyyubi Camiinde düzenlenen program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, hafız ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Erkek 300 hafız için öğleden önce, 200 kız hafız için de Cuma namazından sonra yapılması planlana icazet töreninin ilk programı, Reis-ul Kurra Vekili Diyarbakır Diyanet Akademisi Müdürü Fatih Çakmataş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Eğitimlerini tamamlayan 300 hafızın teşrik tekbirleri eşliğinde alanda yerini almasının ardından Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun selamlama konuşmasıyla devam eden programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Hafızlığın önemine vurgu yapan Karslı, "Sevgili Hafızlar Kur’an’a bağlandıkça unutmayın Allah-u Teala sizleri yüceltecektir. Hem bu dünyada yüceltecektir hem de Allah’ın izniyle ahirette yüceltecektir. Kıymetli hafızlar bundan sonraki ilim yolculuğunuz Arapça, dini ilimler, ilahiyat fakültesi ve ileriye dönük olmalıdır. Hafızlarımızı tebrik ediyor anne babalarına ve zor bir süreçten sonra kardeşlerimizi bu noktaya kadar yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Karslı'nın konuşmasının ardından katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellem 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir' buyurmuştur. Bu kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerimi öğrenmiş, öğrenmekle kalmayıp tamamını ezberlemişlerdir. İnşallah hayatları boyunca da isteyenlere de öğreteceklerdir. Böylelikle Peygamber Efendimizin de ifade ettiği gibi en hayırlı kişi olmak en hayırlı işi yapmak yolunda da adım adım ilerleyeceklerdir kardeşlerimiz."

Program, hafızların temsili olarak okudukları Kur'an surelerinden sonra Çakmataş'ın yaptığı dua ve hediye takdimiyle sona erdi.

 




Bu haber 490 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI