Bugun...



Dokuz İl Bir Ülke, Diyarbakır Merkezli E Twinning Projesi Başladı.

Arif Eminoğlu İlkokulu bünyesinde okul müdürü sınıf öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte dokuz il ve bir ülkeninde yer aldığı E Twinning projesi hayata geçti.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-06-2023 17:39:07 Tarih: 06-06-2023 17:26

Dokuz İl Bir Ülke, Diyarbakır Merkezli E Twinning Projesi Başladı.

Yasin GÜLER - Arif Eminoğlu İlkokulu bünyesinde 3/B sınıf öğretmeni Bahar ACAR tarafından okul müdüresi Meral BOZOKALFA önderliğinde sergi çalışması yapıldı.

 

Eğitim projelerinde teknolojinin en son safhasında yararlandırmaya özen gösterdiklerini ifade eden Arif Eminoğlu İlkokulu Müdüresi BOZOKALFA şu ifadeleri kullandı

 

"Amacımız öğrencilerimize yol göstermek, projelerde görevlendirmek ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanarak öğrencilerimizi dünya çocukları ile kaynaştırmak" dedi.

 

 3//B Sınıf öğretmeni aynı zamanda proje yürütücülüğünü yapan Bahar ACAR, Ekolojik Ayak İzimiz konulu E Twinning Projesi ile Türkiye’nin farklı illerinde bulunan toplamda 9 okulumuz ile Azerbaycan da buluan bir okulumuzla birlikte ülke sınırlarını aşan bir projeyi hayata geçirme mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

 

Proje koordinatörlerinden Bahar ACAR projenin amacını açıklarken; "Ekolojik Ayak İzi insan faaliyetlerinin doğa üzerindeki yükünü anlamaya yardımcı olmaktır. Çevresel etkinin azaltılması, sürdürülebilir bir dünya elde etme yolunda elde edilen önemli bir adımdır. Bu sayede gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini güvence altına almaktır. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji, enerji verimliliğinin sağlanması, yerel ürünlerin tercih edilmesi, et tüketiminin azaltılması, toplu taşıma kullanımı, geri dönüşümün yaygınlaştırılması başlıca hedeflerimizdendir. Ayrıca proje kurucumuz Molla Gürani İlkokulundan Canan Tüfekçiye'de boylesi verimli bir projeye bizleride dahil ettiği için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

 

Projede yer alan 3/B sınıfın öğrencileri Diren KORKMAZ, Hiranur ÇELİK, Asmin Dila AKOL ve Irmak TANRIKULU, doğal kaynakları koruma onları doğru kullanma ve geri dönüşümün faydası konusunda öğretmenimizle birlikte hem eğlendiklerini hemde öğrendiklerini dile getirerek, projede bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.




Bu haber 4319 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Özel Haber Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI