Bugun...



Uzmanlardan enfeksiyonlara karşı "maske" tavsiyesi!

Kış aylarında insan sağlığını olumsuz etkileyen gribal enfeksiyonlarda ciddi artışların yaşandığını belirten uzmanlar, özellikle toplu alanlarda maske takmanın önemine dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2024 00:15

Uzmanlardan enfeksiyonlara karşı

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ahmet Nas, gribal enfeksiyonların fazla olduğu kış aylarında maske kullanmanın faydasının olup olmadığıyla ilgili İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

Maske kullanımının gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini en aza indirdiğini belirten Uzman Doktor Nas, özellikle toplu ve kapalı alanlarda maske kullanılması gerektiğini söyledi.

Doktor Ahmet Nas

"Enfeksiyonların en önemli bulaş yolu solunum ve damlacıkladır"

Kış aylarında gribal enfeksiyonlarda ciddi bir artış görüldüğünü belirten Nas, "Bu sorun nedeniyle küçük yaşlardaki çocuklar ve yaşlı, kronik hastası olanlarda yine hastane yatışlarında artış söz konusudur. Domuz, kuş gribi ya da covid enfeksiyonlarıyla hâlâ karşılaşıyoruz. Bu enfeksiyonların en önemli bulaş yolu solunum yolu ve damlacıkla olduğu için yakın temas bu tür enfeksiyonların geçişlerinde çok fazla sebebiyet oluşturmaktadır." dedi.

"Kapalı ortamlarda maske kullanımı gribal enfeksiyonları azaltır"

Maske kullanımının solunum, damlacık yolu ile bulaşan enfeksiyonların azalmasına çok ciddi katkı sağladığını vurgulayan Nas, "Özellikle alışveriş merkezleri, taziye, düğün gibi kapalı ve insanların yoğun bulunduğu ortamlarda maske kullanımını mutlaka tavsiye ediyoruz. Kapalı ortamlarda maske kullanımının gribal enfeksiyonları azaltmasına sebep olmaktadır. Özellikle hastalar başkalarına hastalığı bulaştırmamaları için maske takmalıdır." diye konuştu.

"Basit bir önlemin ciddi faydası vardır

Ayrıca kronik hastaların da mutlaka maske kullanarak kendilerini bu tür hastalıklara karşı koruması gerektiğini ifade eden Nas, şöyle devam etti:

"Maske kullanan insanların daha az enfeksiyona yakalandığını klinik ortamda net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Araştırmalarda bunu destekliyor. Onun için nüfusun dar olduğu alanlarda, kapalı ortamlarda daha çok olmak üzere maske kullanımı çok ciddi fayda sağlar. Hasta olanın maske takması başkalarına enfeksiyon bulaştırması konusunda çok önemli ve kronik hastalığı olanların kendilerini muhafaza etmeleri konusunda çok önemli fayda sağlar. Bu durum kronik hastalığı olanlarda hayati riske kadar yol açabiliyor. Dolayısıyla basit bir önlem gibi görülse de çok ciddi faydası söz konusudur."




Bu haber 740 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI