Bugun...



Hakkari'de 3400 Rakımla Cilo Dağları'nda 5. CiloFest Festivali Kutlandı!

Hakkari'nin muhteşem doğasıyla dikkat çeken Cilo Dağları, bu yıl Türkiye'nin en büyük festivaline ev sahipliği yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2023 13:19

Hakkari'de 3400 Rakımla Cilo Dağları'nda 5. CiloFest Festivali Kutlandı!

Yasin GÜLER - Cilo Sat Gölleri'nin huzur dolu atmosferinde gerçekleşen 5. CiloFest, yerli ve yabancı binlerce kişiyi ağırladı. Doğa severler ve festival tutkunları, terörden arındırılmış bu bölgede unutulmaz anlar yaşadı.

Festival, renkli etkinliklerle dolu bir programla ziyaretçilerini coşkuya boğdu. Geleneksel halaylar, enerjik konserler, etnik müzikler ve gösteriler, festivalin en önemli unsurları arasındaydı. Cilo Dağları'nın etkileyici manzarası eşliğinde gerçekleşen konserlerde, ünlü sanatçılar sahnede performanslarıyla büyüledi.

CiloFest'in açılışında, festival alanına gelen yerli ve yabancı misafirler, etkinliklerin başlamasını heyecanla bekledi. Festivalin ilk gününde, bölgenin kültürel zenginliklerini yansıtan sergiler ve el sanatları atölyeleriyle ziyaretçiler, Cilo Dağları'nın mistik atmosferini daha da yakından hissetti.

İkinci gün ise hareketli müziklerle dolu bir gün oldu. Cilo Sat Gölleri'nin etrafında toplanan kalabalık, yerel halkın danslarına eşlik etti. Halaylarla coşan ziyaretçiler, geleneksel halk oyunlarıyla da renkli bir atmosfer oluşturdu. Gece ise ünlü müzik gruplarının konserleriyle festivalin enerjisi doruğa çıktı.

CiloFest, son gününde ise gösterilerle ve ödüllerle sona erdi. Yöresel kıyafetlerin sergilendiği defileler, yerel sanatçıların gösterileri ve müzik dinletileri festivali renklendirdi. Aynı zamanda festivalde, doğaya katkı sağlayan çevreci girişimlerin ödüllendirildiği bir tören düzenlendi.

CiloFest'in organizatörleri, bu yılki festivalin büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Festivalin terörden arındırılan bölgede düzenlenmesi, hem bölge halkının motivasyonunu artırdı hem de turizm potansiyelini yükseltti. Cilo Dağları'nın göz kamaştıran güzellikleriyle birleşen festival, doğa severleri ve kültür meraklılarını bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.




Bu haber 1094 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI