Bugun...



Emekliler: Yapılan zam yeterli değil

Emeklilere yapılan zammın yeterli olmadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, asgari ücret ve enflasyon artarken emekli aylıklarının da iyileştirilmesini istedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2024 00:20

Emekliler: Yapılan zam yeterli değil

Emekli aylıklarına yapılan zammın yeterli olmadığı hakkında yazılı açıklamada bulunan Ekmen, siyasi parti ve milletvekillerine seslenerek, TÜİK’in yayınladığı enflasyon verileri, çarşı pazarda etiketlerle uyuşmadığını söyledi.

Emekli aylıklarında tekrardan ciddi bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Ekmen, "TÜİK’in yayınladığı enflasyon verileri, çarşı pazarda etiketlerle uyuşmuyor. Çok daha ciddi bir enflasyon ve hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar çalışmış, istihdam oluşturmuş, emek harcamış, vergisini ödemiş, alın teri dökmüş emeklilerimiz, hayatlarının son demlerini hayat pahalılığı altında ezilerek geçiriyor. Emekli aylıklarında ciddi bir düzenleme yapılması gerekiyor. 2006 yılında emekli olanlar için intibak yasası düzenlenmeli, tüm emeklilere ayrım yapmadan aile yardımı sağlanmalıdır." dedi.

"Tüm emekli aylıklarında en az yüzde 50 artış sağlanmalıdır"

Daha önce kamu ve emekli memurlara verilen 8 bin 77 liralık aylığın, SSK, BAĞKUR ve tarım emeklilerine de verilmesi gerektiğini vurgulayan Ekmen, "Fatura ve vergi iadesi yerine ödenen yüzde 10’luk rakamın, en az yüzde 20’lere çıkarılmasını ve her yıl enflasyon miktarı kadar yükseltilmesini istiyoruz. Yıllık ikramiyelerin de enflasyon verilerine göre artırılması, emeklilerimizin talebidir. Tüm emekli aylıklarında en az yüzde 50 artış sağlanmalıdır. Bu maaşla hayatları boyunca ev sahibi olamayan emeklilerimiz için TOKİ tarafından uygun fiyatlarla konut projeleri hayata geçirilmelidir. Bütün siyasi partilere ve milletvekillerine sesleniyoruz, emeklilerimizi bu zor hayat koşuları altında ezmenin vicdani muhasebesinin yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 614 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI