Bugun...



DİSKİ’den Su borcu olanlara YAPILANDIRMA SON GÜN 30 HAZİRAN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diski Genel Müdürlüğü, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası, gecikme faizi ve cezaları biriken abonelerin borçlarını yapılandırmaları için müracaatları almaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 10:48

DİSKİ’den Su borcu olanlara YAPILANDIRMA SON GÜN 30 HAZİRAN

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 09.03.2023 tarihli Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması Kanunu, Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır’da su borcu olan vatandaşların bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti.

SON GÜN 30 HAZİRAN

31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ve bu yeni fırsattan yararlanmak isteyen abonelerin, 30 Haziran 2023’e kadar DİSKİ’ye müracaat etmeleri gerekiyor.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, hedeflerinin tüm borçluları, borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak olduğunu söyledi.

Tutşi, şunları aktardı:

‘‘Hedefimiz, tüm borçluları borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak. Başvuruda bulunan abonelerimizin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyoruz, büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. 20 Mart 2023 itibariyle müracaatlarımız başladı. Su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu önemli imkândan yararlanmaya davet ediyorum.’’

48 taksitli ödeme imkânı

Vatandaşların yapılandırma ile ilgili detaylı bilgiye DİSKİ ödeme noktaları, Alo 153 ve DİSKİ web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini vurgulayan Tutşi, şöyle konuştu:

‘‘Abonelerimizin peşin veya 48 aya varan taksit imkânlarıyla, istedikleri şekilde ödemelerini yapmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yapılandırmadan yararlanamayan, yararlanmaya başlasa da ödemelerini tamamlayamayan abonelerimizin bu imkândan faydalanacağını düşünüyoruz.”

Büyük yatırımlar için büyük fırsat

Tutşi, tüm geliri, su geliri olan Diski Genel Müdürlüğü tüm yatırımlarını su gelirleri ile yapmaktadır. Abonelerimiz ödemelerini düzenli yapmadıkları veya ödeme yapmadıkları zaman memleketimize hizmetlerimizin aksamasına neden olmaktadır. Abonelerimiz borçlarını zamanında ödemelerini bekliyoruz. Yapılandırma bunun için önemli bir fırsat sunmaktadır. Kurumumuz alacaklarını tahsil etmesi durumunda memleketimizde yatırıma dönüştürülecektir.

Kampanyadan faydalanan  100 bin 927 abonenin 5326 abonenin şuana kadar yapılandırması yapılmıştır. Tutşi, şunları ifade etti:

“Vatandaşlarımız kadar DİSKİ içinde bu yapılandırmayı büyük bir fırsat olarak görüyoruz. DİSKİ olarak Diyarbakır için büyük yatırımlar yapmaya başladık. Geçmiş borç defterlerini kapatıp bu yatırımlara yoğunlaşmak istiyoruz.”




Bu haber 606 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI