Bugun...



Diyarbakır İl Müftüsü Büyük: Bu geceyi diğer günlerden farklı kılacak olan yapacağımız ibadetlerdir

Üç ayların ilk cuma günü olan Regaip Kandili'nin ehemmiyeti ve yapılacak ibadetler hakkında konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük; bu gecenin dua, yakarış, tesbihat ve nafile ibadetlerle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2024 14:51

Diyarbakır İl Müftüsü Büyük: Bu geceyi diğer günlerden farklı kılacak olan yapacağımız ibadetlerdir

Regaip Kandili gecesinin diğer gecelerden daha farklı ve anlamlı kılabilmek için bol bol namaz kılmak, dua etmek, gün içerisinde hayır hasenatta bulunmak, iyilik yapmak, kandil gecesini oruçla karşılamak ve muhasebe yapmak gibi amellerle meşgul olunması gerektiğini belirten Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, yapılacak dua ve yakarışlarda mazlum Filistin halkının unutulmaması çağrısında bulundu.

Regaip Kandili'nin ehemmiyeti ve yapılacak ibadetlere ilişkin konuşan Büyük, "Öncelikle idrak edeceğimiz mübarek Regaip Kandili gecesinin hakkımızda hayırlara vesile olmasını, İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Üç aylara giriyoruz ve bu ayların ilk cuma akşamını Regaip Gecesi olarak ihya edeceğiz." dedi.

"Filistinli kardeşlerimiz için bu gece dua edelim"

Büyük, "Regaip Kandili üç aylar içerisindeki ilk kandil gecesi ve ilk Cuma akşamıdır. Rağbet edilen, rağbeti çok manalarına gelir. Genel manada Resulullah Sallallahu Aleyhivesellemin hayatına baktığımızda bazı gün ve gecelerde Efendimiz bu gecelerin rahmetinden bereketinden istifade etme adına diğer günlere nazaran daha fazla nafile ibadetlerle meşgul olmuştur. Regaip kandili gecesi de bunlardan biridir." ifadelerini kullandı.

Regaip Kandili'nin hem cuma akşamı hem de kandil gecesi olması dolayısıyla bu geceyi diğer gecelerden daha farklı ve anlamlı kılabilmek için Müslümanların nafile ibadetlerle meşgul olması gerektiğinin altını çizen Büyük, şu ifadelere yer verdi:

"Yapacağımız ibadetler; bol bol namaz kılmak, dua etmek, gün içerisinde hayır hasenatta bulunmak, iyilik yapmak, kandil gecesini oruçla karşılamak ve özellikle muhasebe yapmaktır. Dua yaparken özellikle tüm Müslümanlara Filistin'i hatırlatmak isterim. Yüreğimizin bir köşesinde Filistin halen içimizi yakıp yıkıyor. Dolayısıyla oradaki, mazlum kardeşlerimiz için bu gece dua etmemiz lazım."

"Regaip Kandili; dua, yakarış, tesbihat ve nafile ibadetlerle değerlendirmemiz gereken bir gece olmalı

"Regaip Kandili yenilenmemiz, nefis muhasebesi yapmamız, tesbihatlarla kendimiz Allah'a arz etmemiz gereken bir gecedir." diyerek konuşmasını sürdüren Büyük, "Bununla beraber üç aylara gireceğimiz için bu mevsimin hakkımızda hayırlı olabilmesine yönelik dua etmemiz gerekir. Zira, Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellem üç ayların başladığı günlerde 'Allah'ım! Recep ve Şabanı hakkımızda hayırlı kıl, bizi mübarek Ramazan ayına kavuştur' diye dua ediyordu. Dolayısıyla Regaip Kandili dua, yakarış, tesbihat ve nafile ibadetlerimizle değerlendirmemiz gereken bir gece olmalıdır. Bu geceyi de diğer günlerden farklı kılacak olan da bunlardır. İnşallah hakkımızda hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu.

Büyük, "Bu vesileyle öncelikle Diyarbakırlı kardeşlerimin, İslam aleminin kandil gecesini şimdiden tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi.

 




Bu haber 274 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI