Bugun...



DİSKİ, Ana isale hattı arızasını su kesintisi yaşanmadan çözüme kavuşturdu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesini (Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar) besleyen KayapınarMahallesi’nden geçen 1600 milimetrelik ana isale hattında meydana gelen arıza üzerine hızlıca harekete geçerek başlattığı çalışmaları, kısa sürede tamamladı.

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2023 14:07

DİSKİ, Ana isale hattı arızasını su kesintisi yaşanmadan çözüme kavuşturdu

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde oluşan arızalara anında müdahalede bulunuyor.

DİSKİ ekipleri, arızalı ana boruyu yoğun uğraşlar sonucunda vakit kaybetmeden onardı.

Ekipler, onarım esnasında su kesintisi yaşanmaması için Diyarbakır merkezde DİSKİ’ye ait olan 11 adet su depolarının tamamen dolu olmasını sağladı.

Kazı-dolgu işlemiyle başlayan onarım çalışmalarında 1600’lük boruda bulunan ham su tahliye edildi. Arızanın yerinin tam olarak tespit edilmesinden sonra ekipler, onarım çalışmalarını an itibariyle tamamladı.

DİSKİ merkez ilçesini besleyen 1600 milimetrelik ana isale hattı borusunun arızalanması üzerine hızlıca çalışmalara başlayan DİSKİ ekipleri, sorunu kısa sürede giderdi. DİSKİ ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde 4 merkez ilçeyi besleyen ana hat arızası giderilirken, kentte herhangi bir su kesintisi sorunu yaşanmadı.

Yürütülen onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Müdürü Fırat Tutşi, DİSKİ’nin, fiziki su kaçağı arızasını dün itibariyle tespit ettiklerini vatandaşların içme suyu konusunda mağdur olmaması için çalışmalarına gece saatlerinde başladıklarını söyledi.

Kentte içme suyu sağlamaları nedeniyle 7 gün 24 saat zaman kavramı gözetmeksizin çalışma içinde olduklarına vurgu yapan Tutşi, ekiplerinin devam eden onarım çalışmalarında büyük bir çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Tutşi, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“DİSKİ’nin, birinci önceliği temel yaşam kaynağı olan içme suyu konusunda vatandaşlarımızın mağdur edilmemesidir. Konu içme suyu olunca kurum olarak arızalara büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. İsale hattımızda meydana gelen arızaya da planlı şekilde müdahalede bulunduk. Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından arızayı giderdik. dedi

Vatandaşlarımızdan suyun kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını bekliyoruz. ”

 




Bu haber 477 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI