Bugun...



Bakan Fidan'dan "bağımsız Filistin devleti" vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Herkesin 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, israille yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerekiyor. Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 23:28

Bakan Fidan'dan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de  Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

İşgalci siyonist rejiminin son saldırılarına değinen Fidan, rejimin işgal altındaki Filistin topraklarında tek taraflı eylemlerine hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

 

Harem-i Şerif'in statüsü ve kutsallığına yönelik radikal provokasyonların kabul edilemez  olduğunu belirten Fidan, "Herkesin 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, israille yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerekiyor. Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur. Filistin'in, egemen ve eşit bir üye olarak uluslararası toplumdaki konumunu en kısa sürede alması önemli." diye belirtti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına değinen Fidan, "Bunun ifade özgürlüğü bahanesiyle gerçekleşmesine izin vermek, milyarlarca kişiye açık bir hakarettir. Ancak bu nahoş görüntüler bizi yıldırmamalı. Hepimiz Azerbaycan'ın milli şairi Nizami Gencevi'nin çağrısına kulak vermeliyiz: Zorluk zamanlarında ümitsiz olma. Kara bulutlar, ak yağmur yağdırır." diye konuştu.




Bu haber 481 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI