Bugun...



Salgından olumsuz etkilenen kırtasiyeciler umduklarını bulamadılar

2021-2022 eğitim öğretim döneminin açılması ile beraber başlayan ve yaklaşık bir ay süren kırtasiye sezonunun kısmen olumlu geçtiğini belirten kırtasiyeciler, malzemelerini salgın öncesinde aldıkları için zam uygulamadıklarını söylediler.

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2021 00:06

Salgından olumsuz etkilenen kırtasiyeciler umduklarını bulamadılar

Yaklaşık bir buçuk yıllık aradan sonra açılan okullar, başta kırtasiyeciler olmak üzere birçok sektörü doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Okullar; kantincilerden servisçilere kadar birçok sektörde çalışan insanlar için geçim kaynağı durumunda iken kırtasiyecilerin ise yılın bütün dönemlerinde satış yapmasına olanak sağlıyor. Yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra satışlarda az da olsa bir iyileşmenin yaşandığını belirten Kırtasiyeci Muhammet Halil Timurtaş, zincir marketlerde satılan kırtasiye malzemelerinin satışları olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Kırtasiye malzemelerine gelen zamların satışları etkilediğini dile getiren Timurtaş, "Kırtasiye malzemelerine gelen zamlar insanların cebini etkilediği için bu durum haliyle satışları da etkiliyor. İnsanlar, ürüne gelen zamlara bakarak şikâyetlerini dile getiriyor. Satışlarımızın az olması veya eskiye oranla daha düşük olması, gelen zamlarla doğru orantılıdır." dedi.

"SALGIN SÜRECİNDEN ÇOK ETKİLENDİK"

Birçok sektör gibi kendilerinin de salgın sürecinde umduklarını bulamadıklarını, açık olmalarına rağmen satış yapamadıklarını söyleyen Kırtasiyeci Mehmet Zeki Sadak ise "Okullar örgün eğitime başladıktan sonra kırtasiye sezonumuzu yaşadık. Her sene bir aylık bir kırtasiye sezonumuz var, o dönemi yaşadık. Ama umduğumuzu bulamadık. Fiyatların artmasına bağlı olarak beklentilerimizi karşılayamadık. Her şeyde olduğu gibi kırtasiye malzemelerine de zam geliyor." dedi.




Bu haber 447 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI