Bugun...



Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi çökertildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak, cep telefonundan ulaştıkları şahısları 10 milyon TL dolandıran şebekeyi düzenlediği operasyonla çökertti.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2023 11:48

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklanırken, 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdur şikâyeti üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık faaliyetinde bulunan bir şebekeyi takibe aldı.

Yapılan inceleme sonucunda; İstanbul ve Balıkesir'de birçok şahsı dolandıran şebekenin, telefonla irtibat kurdukları kişileri, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak tehdit yoluyla para isteme ya da şahısların sim kartlarını kopyalayarak mobil bankacılık sistemi üzerinden kendi hesaplarına para aktarımı yoluyla dolandırdıkları tespit edildi.

Yapılan tespitlerin ardından 11.09.2023 tarihinde şebekeye yönelik operasyon düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri şebeke üyesi 8 kişiyi İstanbul’daki çeşitli adreslerde gözaltına aldı. Bursa’da yaşayan şebeke üyesi E.K. (29) ise Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak İstanbul’a sevk edildi.

Emniyet İşlemlerinin ardından 13 Eylül tarihinde mahkemeye sevk edilen şahıslardan E. K. (29), Ş.Ö (30), Ö.C. (37), Ü.Y. (31), M.K. (44) ve N.Y. (40) mahkemece tutuklanırken, şüphelilerden V.Y.G. (36), F.F. (31) ve A. G. (30) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 




Bu haber 378 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI