Bugun...



"Dünyanın en büyük soykırımı uyuşturucudur"

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle İLKHA'ya konuşan Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, dünyanın en büyük soykırımı uyuşturucu olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 10:42


Birleşmiş Milletlerce belirlenen 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele dünyanın ortak gündemi oldu.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, benim çocuğum yapmaz, benim oğlum ve kızım yapmaz demesinler.

Kızılhan, Bu tip düşüncede olan insanların çoğunun çocuklarının bu bataklığın içinde olduklarını ve çok kötü ve vahim bir durumla karşı karşıya bulunduklarını söyleyerek ailelere önemli uyarılarda bulundu.

"Arkadaş ortamında yanlış yönlendirmelerle uyuşturucu bataklığına insanları kazandırıyorlar"

Genç bireylerin uyuşturucu kullanımının, arkadaş ortamı ve birbirlerine yanlış tavsiyeler üzerinden tuzağa alet ederek zehir bataklığına kendilerini mahkûm ettiğini belirten Kızılhan, "Farkına varıyorlar ama iş işten geçiyor. İş işten geçtiği için de uyuşturucunun esiri haline geliyorlar. Arkadaş ortamları, yanlış yönlendirmelerle insanları uyuşturucu bataklığına itiyorlar. Bu işin kötü olduğunun farkına vardıklarında pişmanlık olsa da geri dönüşleri zor oluyor. İster istemez uyuşturucunun özelliklerini dışarıya yansıtma çok fazla olduğu için bünye ve iradeleri de zayıf olduğundan toplumda gençler ön planda duruyor. Olgun yaştaki insanların kullanımı da fazladır." dedi.

"Uyuşturucunun gençler üzerindeki en büyük etkisinin sebebi ailedir"

Gençler arasında uyuşturucu kullanımında genelde kendilerine bahane olarak ailevi sorunlarını öne attıklarını dikkati çeken Kızılhan, "Uyuşturucunun gençler üzerindeki en büyük etkisinin sebebi ailedir. Ailelerimizin çocuklarını eğitimede ve onları yetiştirmedeki eksiklikleri onlar için çok büyük bir bahanedir. Uyuşturucu kullanan gençlerimizin hepsi anne ve babalarını bahane ediyorlar. 'Annem ve babam ayrıldı' diyerek ayrılıklarla uyuşturucuya bulaşıyorlar. Evliliklerin bitmesi sonucu ortadan kalan çocukları duygusal olarak kendilerine büyük yük yüklüyorlar. Uyuşturucu kullanan gençlerin yüzde 90'nı bunu aile problemi olarak söylüyorlar. Doğruluğu var mı? Elbette vardır. Uyuşturucu kullanımı için imkânlar çok fazladır. Sosyal medya, sanal âlem dediğimiz bu tip gelişmiş teknolojiler nedeniyle dünyaya çok zafiyet gösteriyorlar." şeklinde konuştu.

"En iyi narkotik ve mücadele timi anne ve babalardır"

Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan

Merak özenti gibi düşüncelerle bu bataklığa düşmelerinin daha fazla olduğunu söyleyen Kızılhan, "En iyi narkotik ve mücadele timi anne ve babalardır. Çünkü anne ve babalar, evlatlarının her şeyini daha iyi biliyorlar. Uyuşturucuya düşenlerin aileleri en erken iki yıl geçtikten sonra farkına varıyor. Çünkü iki yıla kadar kendilerini saklıyorlar. Anne ve babalar, evlatlarına konduramadığı için fazla farkında olmuyorlar. İki yıl geçtikten sonra artık onun geri dönüşü olmuyor. Gençlik bu şekilde heba olmaya devam ediyor. Uyuşturucu şu anda gençlerimizin en büyük riski ve belası halindedir. Eğer bu gidişata dur denilmese yaşadığımız ilimizde bir tane gencimiz temiz kalmayacaktır. Bu derecede yaygın bir şekilde devam ediyor." diye belirtti.

"Ülkemizin en büyük beka sorunu uyuşturucudur"

Kızılhan, "Benim çocuğum yapmaz, benim oğlum ve kızım yapmaz demesinler. Bu tip düşüncede olan insanların çocukları bu bataklığın içindedirler. Çok kötü ve vahim bir durumla karşı karşıyayız. İlimizde nüfus oranına göre çok fazladır. Çocuklarımıza ve gençlerimize toplum olarak sahip çıkarak kurtarabileceğiz. Eğer toplum onları dışlar ve sahip çıkmazsa ailelerin de onlara sahip çıkacak bir şeyi kalmıyor. Toplumun kesinlikle bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Toplumun, artık uyuşturucunun gerçek bir sorun olduğunu bilmesi gerekiyor.  Toplumsal bir yara ve dehşettir. Ülkemizin en büyük beka sorunu uyuşturucudur. Bir vatan meselesi varsa en büyük vatan meselesi şu anda uyuşturucudur." dedi.

"Boşanmaların yüzde 90'nının tek sebebi uyuşturucudur"

Uyuşturucu, fuhuş ve kumar üçü bir arada limitet şirket gibi sistem kurduklarını belirten Kızılhan, "Uyuşturucu kullananlarda artık fuhuş ve kumar kaçınılmaz bir hal alıyor. Sosyal medya ve okullar üzerinden arkadaş edindirip  tanışıyorlar. Sosyal medyaya çok dikkat etsinler. Özellikle kız çocuklarımızın üzerinde iyi durun. Boşanmaların yüzde 90'nının tek sebebi uyuşturucudur. Boşanmalar, cinayetler, hırsızlıklar ve gaspların ana sebebi uyuşturucudur. Devlet gerekli tedbirler almazsa özel yasa ve kanunlar çıkartmazsa bunun önüne kimse geçemez. Eskiden soykırım savaşları olurdu. Devletler zalimlikler yaparak soykırım yaparlardı. Dünyanın en büyük soykırımı uyuşturucudur. Sadece devlet değil millet ve aileler de uyuşturucu konusunda önce ailesine sahip çıkacak. Toplum, sokak sakinleri ve mahalle sakinleri olarak duyarlı olacağız. Ülkemizde 20 milyon yetişkin kullanıcı var. Bu işin şakası yoktur. Bu iş siyasilerin, partilerin ve taraf olanların işi değildir. Bu iş milletin ve devletin ana konusudur." diye konuştu.

 




Bu haber 718 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI