Bugun...



SAS Holding'e İstanbul merkezli 11 ilde operasyon: 50 gözaltı

İstanbul'da saadet zincirine üye kazandırma ve piramit satış sistemiyle yaklaşık 58 milyon 500 lira haksız kazanç elde eden SAS Holding ve bağlı şirketlere düzenlenen operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 00:24


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Süleyman Aydın ve eski eşi Sibel Koçak'ın kurduğu SAS Holding tarafından çok sayıda kişinin mağdur edilmesi üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılması üzerine çalışmalara başladı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Tüketici Korunması Kanunu kapsamında yasaklanan piramit satış sistemi ile üst kademedeki kişilere çok para kazandırması, sisteme en çok üye kazandıran kişilere ödül verilmesiyle sistemin büyüdüğü tespit edildi.

İşlerin tam rayında gitmemesi üzerine şirketin sahibi olan Süleyman Aydın'ın intihar etmesi eski eşi Sibel Koçak'ın ise gasp edildikten sonra öldürülmesiyle sistem çalışması duruyor ve 2021 yılında 58 milyon 500 bin TL haksız kazanç sağlayan şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda sistemin içinde olduğu tespit edilen 71 şüpheliye bugün sabah saatlerinde İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi, bu operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı.  




Bu haber 687 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI