Bugun...



Seçimin ardından halkın çözülmesi gereken sorunları nelerdir?

Yapılan seçimin ardından çözülmesi gereken sorunları dile getiren halk, başta yaşanan depremin getirdiği sorunlara çözüm bulunması gerektiğini vurguladılar.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 00:10

Seçimin ardından halkın çözülmesi gereken sorunları nelerdir?

14 Mayıs Pazar günü yapılan Genel seçimlerde milletvekili sonuçları kesin olmamakla beraber partilerin Meclis'e gönderdiği vekiller büyük oranda belirlenmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise adaylardan herhangi birinin yeteri oranda oy almaması sebebiyle seçim 2.Tur'a kalmıştı.

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde YSK'nın açıkladığı resmi sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi.

Mecliste;  AK Parti 268, Yeniden Refah Partisi 5, MHP 50, YSP 61, TİP 4, CHP 169, İYİ Parti 43 milletvekili çıkardı.

Halk, yapılan seçimler sonrasında başta depremin getirdiği sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrenciler, eğitimde iyileştirmeler yapılmasını, vatandaşlar ekonomi alanında bazı düzenlemeler yapılmasını ve emekliler de maaşlarında artış yapılmasını talep etti

Halk, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Maaşımız yeterli değil asgari ücretin altında kaldık"

Mustafa Yıldırım

Emekli maaşına zam yapılması gerektiğini belirten Mustafa Yıldırım, "Maaşımız yeterli değil asgari ücretin altında kaldık. Emekli maaşı ile geçinemiyoruz, makul bir zam verilirse en azından kiramızı ve faturalarımızı ödemekte zorlanmayız. Asgari ücretin arttırılması yaşanılabilir bir ücret vermesi gerekir. Bir iki milyar benim derdime derman olmaz en azından 15-16 bin lira verilirse idare edebiliriz." dedi.

"Öğrencilere yönelik yapılan yardımların iyileştirilmesi gerekir"

Emir Karanfiloğlu

Öğrencilere eğitim konusunda yardım yapılması gerektiğini ifade eden Emir Karanfiloğlu, "Seçimden sonraki sorunlarımızdan biri depremden sonra ağır hasarlı olan binalarımızın yıkımları olmadı. Şanlıurfa'da sorunlarımızdan biri budur. Öğrencilere yönelik yapılan yardımların iyileştirilmesi, öğrencilerin geçimini kolaylaştırır. Ekonomi ve enflasyon biraz daha iyileştirilebilir, serbest piyasa konusunda çalışmalar yapılabilir. Herkes kendisine göre bir fiyat belirliyor." diye konuştu.

"Üniversiteye giden öğrenciler için burslar ne durumda olacak?"

İbrahim Bulut

Depremzede öğrencilere açılacak ek kontenjan hakkında detaylı bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen İbrahim Bulut, " Depremzedelere verilecek olan ek kontenjan hakkında detaylı bir bilgi verilmesini istiyoruz. Depremzedeler olarak ne olacağımız belli değil. Bizim iki aylık bir kaybımız var ama bunun çözümü hakkında öngörülen bir şey yok. Üniversiteye giden öğrenciler için burslar ne durumda olacak, ne kadar burs verilecek? Belediye olarak çok kötü değil aslında ama torpilin gitmesi gerekir. Liyakat gelirse belediye açısından daha iyi olabilir." dedi.

"İş imkânının çoğaltılması gerekiyor"

Cihan Hacıosman

Yapılan zamlara bir çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Cihan Hacıosman, "En önemli sorunlarımızdan biri zam yapılan ürünlerdir. Kiralarımızı yükseltiyorlar. Halimiz, durumumuz kötü olduğu için kirayı ödemekte zorlanıyoruz. Gıda yardımı yapabilirler. Çocuklarımız var ama evde çalışanımız yok. Bir tek dedem çalışıyor o da bir gün çalışıyor, bir gün çalışmıyor. İş imkânının çoğaltılması gerekiyor çünkü gençlerimiz işsiz ve iş bulamıyorlar." diye konuştu.




Bu haber 736 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI