Bugun...



İHD: 10 ayda 30 kadın öldürüldü, 19 kadın intihar etti

İHD Diyarbakır Kadın Komisyonu açıkladığı rapora göre 2021 yılının ilk 10 ayında Doğu ve Güneydoğu’da 30 kadının öldürüldü, 37 kadının da şüpheli şekilde ölü bulundu. Raporda, aynı süreç içinde 19 kadının intihar ettiği ve 7 kadının da intihar teşebbüsünde bulunduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2021 19:17

İHD: 10 ayda 30 kadın öldürüldü, 19 kadın intihar etti

‘FUHUŞ ZORLANMA, MADDE BAĞIMLILIĞI, BİRÇOK HAK İHLALİ YAYGINLAŞMAKTA’

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Av. Derya Yıldırım, “Savaş ve kaos ortamında Suriye’de yaşanan savaşta da tecrübe edildiği üzere Kadınlar, LGBTİ+’lar ve çocuklar ayrımcılığa maruz bırakılmakta, kaçırılma, cinsel istismar, fuhuşa zorlanma veya işkence gibi birçok suçun mağduru olmaktadırlar. Yine savaş sebebiyle göçmek zorunda bırakılan, farklı ülkelerde mülteci statüsünde bulunan birçok kadın ve çocuk ırkçı ayrımcı saldırılara maruz kalmaktadır. Sadece diğer ülkelerde değil Türkiye’de de benzer birçok politika yürütülmektedir. Özellikle Hakkâri, Şırnak, Dersim gibi kolluk kuvvetlerinin sayıca fazla olduğu bölge illerinde yürütülen, kamuoyuna yansıyan ve kamu otoritelerinin de çoğu zaman sessiz kaldığı, etkin idari ve yargısal soruşturmalar yürütmediği durumlar neticesinde fuhuş zorlanma, madde bağımlılığı, kadınlara yönelik birçok hak ihlali de yaygınlaşmaktadır” dedi.

’10 AYDA 30 KADIN KATLEDİLDİ, 37 KADIN DA ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLÜ BULUNDU’

İntihar vakalarında da artış olduğu belirten Yıldırım “Sosyolojik olgular ile birlikte ekonomik yetmezlikler de ayrıca bölgemizde intihar vakalarını artırmaktadır. Son 10 aylık dönemde tespit edebildiğimiz kadarıyla 19 kadın intihar ederek yaşamını yitirmiş, 7 kadın ise intihar teşebbüsünde bulunmuştur. Yine aile içi ve toplumsal alanda gerçekleşen erkek şiddeti sonucu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 30 kadın katledilmiş, 37 kadın ise şüpheli bir biçimde ölü olarak bulunmuştur. Hatırlatmak isteriz ki; Devlet kadına karşı şiddeti önlemek için her türlü tedbiri almak zorundadır. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmak için politikalar üretmelidir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığı ortadan kaldırmalıdır. Kadına karşı şiddet uygulayan failler hakkında etkili cezalandırma yoluna gidilmeli ve cezasızlık politikalarından vazgeçilmedir” şeklinde konuştu.

 




Bu haber 221 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI