Bugun...



Dr. Öğr. Üyesi Solmaz: Herkes aile hekimliği hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, aile hekimlerinin önemine değinerek vatandaşların aile hekimliklerini tercih etmelerinin hastanelerdeki poliklinik ve acil servislerdeki yığılmaları azaltacağını ifade etti.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 19:05

Dr. Öğr. Üyesi Solmaz: Herkes aile hekimliği hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öznur Bulut Gazanfer ile birlikte Haliliye 4 no'lu Osmangazi Ticaret Borsası Aile Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

Solmaz, Aile Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık çalışanlarının talep ve önerilerini dinleyerek vatandaşa sunulan sağlık hizmetleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Solmaz, "Aile Sağlığı Merkezlerinde, birinci basamak sağlık hizmetleri olarak bireye yönelik koruyucu, tanı, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri verilmektedir. Aile hekimliği, hastalarında yaş, cinsiyet, organ ya da sistem ayrımı yapmaz, eğitimi dahilindeki tüm hastalara hizmet verir." dedi.

"Aile hekimleri kanser taramalarını ve kronik hastalık takiplerini gerçekleştirir"

Aile hekimlerinin önemini ifade eden Solmaz, "Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmez, onları hastalanmadan önce korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar. Salgın ve bulaşıcı hastalıklar varlığında aile bireylerini bilgilendirir ve koruyucu önlemlerin alınmasını sağlar. Kanser taramalarını ve kronik hastalık takiplerini gerçekleştirir. Vatandaşlarımızın Aile Hekimliklerini tercih etmeleri halinde hem hastanelerimizdeki poliklinik ve Acil servislerde yığılmalar azalacak, hem de vatandaşlarımız kendi mahallesinde daha zahmetsiz ve kısa sürede sağlık hizmetinden faydalanmış olacaklardır. Birinci basamak sağlık hizmetlerimizden tüm vatandaşlarımız ücretsiz olarak faydalanabilmektedir." diye konuştu.




Bu haber 374 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI