Bugun...



"İsveç mallarını boykot" çağrısı

Arap Parlamentosu, İslam dünyasını "İsveç mallarını boykot etmeye ve bu ülkeye seyahat etmemeye" çağırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-06-2023 19:23:59 Tarih: 29-06-2023 18:02


 

 

Arap Parlamentosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonun "tam teşekküllü bir suç olduğu" belirtildi.

Bu provokasyonların tamamen reddedildiği kaydedilen açıklamada, dünya parlamentolarına "İsveç ürünlerini boykot etmeleri ve onlarla alışveriş yapmayı engelleyecek kararlar almaları, barış ve kardeşliğe çağrıda bulunan, kin ve nefret propagandasını ve şiddete teşviki reddeden hoşgörü dini İslam'a saygı duyulması gerektiğini vurgulamaları" çağrısında bulunuldu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması provokasyonuna izin verilmesine tepki gösterdi.

Başkalarının inançlarını küçümsemenin ifade özgürlüğünün bir parçası olmadığını belirten Ebu Gayt, "Hükümetlerin sorumluluğu aşırıcılığı teşvik etmek, nefret ve İslamofobi fikirlerini öne sürenlere müsamaha göstermek değil, bu eğilimlerle kararlı bir şekilde yüzleşmektir." ifadesini kullandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi, dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

 




Bu haber 692 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI