Bugun...



Adıyamanlı Mezar Taşı Ustası: Binlerce mezar taşı yaptım bu kadar üzülmemiştim

Adıyaman'da 20 yılı aşkın bir süredir mezar taşı imalatı yapan Muhammed Çoban bugüne kadar binlerce mezar taşı yaptığını fakat 6 Şubat'tan sona yaptığı taşlarda ağlamaktan bir gözü kaybetme tehlikesiyle karşı kaşıya kaldığını kaydetti.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 00:05

Adıyamanlı Mezar Taşı Ustası: Binlerce mezar taşı yaptım bu kadar üzülmemiştim

Adıyaman Yeni Mezarlık yanındaki iş yerinde vatandaşlara yaptığı mezar taşlarıyla hizmet verme ve dua alma peşinde olduğunu dile getiren Çoban, meslek hayatında 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası kadar üzülmediğini belirtti

"Binlerce mezar taşı yaptım"

Çalışması hakkında bilgi veren Muhammed Çoban, "24 senedir mezar taşı yapıyorum. Bu zaman zarfında 20 bin civarında mezar taşı yaptığımı zannediyorum. Bu mezar taşlarını yaparken Allah'ın rızası dışında bir şey gönlümde geçmedi. El emeğiyle yaptığımız bu taşlara sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşıyorum. Mezar taşı yaptıran vatandaşlarımız bizlere Allah ve Peygamber sizden razı olsun dediği zaman bu kelime bizim için yeterli oluyor.  Buradan elde ettiğimiz gelirin çok ciddi bir karşılığı yok, sadece karın tokluğu için çalışmış oluyoruz." dedi.

İş yerinde geçen cenazelere dua ettiklerini belirten Çoban, "Bu işle zengin olamasın bu iş para kazanma amaçlı değildir. Bu işte sadece alın teriyle kazanılan helal para vardır. Zenginlik hayali kurmak bu mesleğe uygun değildir. Biz bu mesleği Allah, Peygamber senden razı olsun desinler diye devam ediyoruz. Günlük buradan 1 ile 15 arasında değişen cenaze geçiyor. Onları gördüğümüz zaman saygı amaçlı ayağı kalkıyor ve onlara hayır dua yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Depremin üzüntüsünden dolayı ağlıyorum"

Muhammed Çoban

"6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından dünyamız, hayatımız değişti. Meydana gelen deprem Adıyaman'ın psikolojisini, hayatını değiştirdi. Adıyaman'ın kaderi değişti üzüntüden başka yapacak bir şey elimizden gelmiyor. Bir aileden anne, baba, evlat, dede, nene hepsi vefat etti. Dostlarımız vefat etti.  Bu depremin etkisinden dolayı aklımıza hiçbir şey gelmiyor. Yaptığımız mezar taşları bizleri üzmekten başka bir zevk vermiyor. Ben ağlamaktan bir gözümü kaybedecek dereceye geldim. Depremin üzüntüsünden dolayı ağlıyorum. Mezar taşı yaptığım için aldığım paradan dahi üzüntü duyuyorum. Çoklarından da para almıyorum. Rabbim ölmüşlerimizin mekanını cennet eylesin kalanlarımıza sabır nasip etsin." şeklinde konuştu.




Bu haber 711 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI