Bugun...



Beber: Su kanalı çevresinde gerekli önlemler alınmalı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Yolaltı Mahallesi'nde (Şılbê) 9 yaşındaki Kerim Yoldaş'ın boğulmasının ardından konuşan HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, söz konusu ölüm vakasında kurum ihmali olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2021 00:15

Beber: Su kanalı çevresinde gerekli önlemler alınmalı

Merkez Yenişehir ilçesi Yolaltı Mahallesi'nde (Şılbê) 5 gün önce ilkokul 3. sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kerim Yoldaş isimli çocuğun su kanalında ölü bulunmasının ardından mahalle sakinleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, söz konusu acı hadisenin kanal çevresinde gerekli önlemin alınmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

Yaşanan acı hadiseden duyduğu üzüntüyü dile getiren Beber, "Yaklaşık 5 gün önce ajanslara bir haber düştü. 9 yaşında bir yavrumuzun kirli kanalın içinde boğulma haberini aldık. Yüreğimiz yandı. Olayın nedenini araştırmak ve buradaki halkımızla meseleyi konuşmak için geldik. Burada acı bir manzarayla karşılaştık." dedi.

Diyarbakır gibi büyük şehirlerde böyle manzaraların oluşması kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Beber, "Şehrin tam ortasında büyük bir kanal ve içinde su var. Kanaldan 100 metre ilerisinde ilkokul var. Okuldaki çocuklar kanala geliyor, içine giriyor ve buradaki tüm hastalıklar evlatlarımızın vücuduna bulaşıyor, sağlıksız bir yaşam sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI"

Çocuklarla ilgili tedbirlerin çok yetersiz olduğunu gördüklerini ifade eden Beber, "Maalesef yetkililer gözlerini kapatmışlar. Kanalın dört tarafı kapatılmış, ancak bu çocukların kanala girmesine engel değildir. Çocuklar çok rahat bir şekilde dikenli telleri aşıp kanala girebiliyor ve bu da canlarına mal oluyor." şeklinde konuştu.

Normal şartlarda kanal pasif olması gerektiğine vurgu yapan Beber, "Kanalın içinde tek bir damla su olmamalıdır. Ancak kanalda yosunlaşmış ve çamurlaşmış kirli suyu var. Yavrumuz vefat etmeden birkaç gün önce suyun yaklaşık 2 metreye yakın seviyelerinden bahsediliyor. Çocuğumuz vefat ettikten sonra su seviyesi azalıyor. Çocuklar daha önce olmayan kapıdan girerek rahat bir şekilde kanalda yüzüp canlarını tehlikeye atıyorlardı." diye belirtti.

Beber, "Boğulma vakası gerçekleştikten sonra dün itibariyle kanalın kapısı kapatılmış. Bugüne kadar neredeydiniz? neden kapı yapılmadı ve koruyucu bariyerler yükseltilmedi. Yavrucağımız vefat ettikten sonra mı bunlar görülmeye başlandı? Yetkililere sesleniyoruz. Diyarbakır'ın tarihi şehrinde böyle bir manzara hiçbir şekilde yakışmıyor. Şehrin içinden geçip üstü komple kapatılmış, yeşil alana çevrilmiş olan kanal, maalesef Yolaltı Mahallesinde üstü açık ve etrafa mikrop saçıyor." dedi.

"DİYARBAKIR'IMIZA YAKIŞMAYAN BİR MANZARA VE ORTAMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Normal şartlarda okulların olduğu bölgelerde kanalların bulunmasına azami derecede dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Beber, "Çünkü çocukları tutamazsın. Bir şekilde bariyerleri yükseltilmesi veya bekçi tayin edilmesi gibi tedbirlerin alınması gereklidir. Burası, Devlet Su İşleri Müdürlüğüne ait ve büyükşehir belediyesinin kontrolünde olması gereken bir kanaldır. Yetkililerden mutlaka kanal için bir çare bulmalarını talep ediyoruz ve takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin de kanaldan duyduğu rahatsızlığı aktaran Beber, "Mahalle sakinleriyle konuştuğumuzda bu kanalın etrafa yaydığı kötü kokudan çok aşırı derecede şikâyet ediliyor. Nihayetinde Diyarbakır'ımıza yakışmayan bir manzara ve ortamla karşı karşıyayız. Canlarımız ve evlatlarımız gidiyor. Mutlaka tedbirler alınmalı ve talepler karşılanmalıdır. Parti olarak biz takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız, her alanda ve her platformda dile getireceğiz." şeklinde konuştu.




Bu haber 405 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI