Bugun...



GAZETECİLER KAMUOYUNUN KULAĞIDIR, SESİDİR

"Gazetecilik, Fedakarlık İsteyen Bir Meslektir”

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2024 10:12

GAZETECİLER KAMUOYUNUN KULAĞIDIR, SESİDİR

 

 

Hayallerime Umut Ol Derneğinin kurucu genel başkanı, Şair ve Yazar Devran Sinanoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

 Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medyanın düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin aracı olduğunu belirten Sinanoğlu, gazetecilik, fedakarlık isteyen bir meslektir. Kamuoyunun kulağıdır, sesidir. 
Gazetecilik, kamuoyunun haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğru, tarafsız objektif ve kişi haklarına saygı gibi değerleri bünyesinde barındıran önemli bir meslek olduğunu ifade etti.

Gerek dijitalleşen dünyada gerekse ekonomik şartların zorlaştığı günümüz şartlarında bu mesleği icra etmek, vatandaşa doğru ve tarafsız bilgi uluaştırmak meziyetli bir iş haline geldi. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai şartı olmadan her koşul altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverilerinin bütün takdirlerin üzerinde olduğuna değinen Sinanoğlu; “Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları objektif bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişim ve dönüşüm ile birlikte başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında, sorumlu ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi daha da artmaktadır. İletişimin hızla küreselleştiği günümüzde farklı görüş ve düşünceleri açık bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde büyük payı vardır. Demokratik ve toplumsal gelişmemizde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmeleri büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda doğru, tarafsız, kalemini adaletten ayırmayan bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.




Bu haber 522 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI