Bugun...



Batman’da Yanlış kan verilen talasemi hastası komaya girdi

Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hastası oğlunun komaya girdiğini belirten, baba Ömer İçyer, ilgili kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2024 14:53

Batman’da Yanlış kan verilen talasemi hastası komaya girdi

 

 

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Talasemi Ünitesine 15 günde bir kan almaya giden talasemi hastalarından Furkan İçyer'e yanlış kan verilmesi nedeniyle bilincini kaybedip bayıldığı ve ardından yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı iddia edildi.

Yanlış kan verilmesi nedeniyle oğlunun komaya girdiğini ve yoğun bakıma alındığını belirten baba Ömer İçyer, oğluna yanlış kan veren sorumlu hemşirelerden şikâyetçi olacağını söyledi.

Yoğun bakıma alınan oğlu ile ilgili net bilgi alamadıklarını ve sağlık durumunun ne olacağının belli olmadığını söyleyen baba İçyer, böyle bir hatanın başka hastalara da yapılmaması için sorumlu kişilerden şikâyetçi olacaklarını belirtti.

"Oğlumun durumu ne olacak belli değildir"

Yanlış kan verilmesinden dolayı oğlunun yoğun bakıma alındığını belirten Ömer İçyer, "Oğlum 24 yaşında ve doğduğundan beri talasemi hastasıdır. 15 günde bir kan alıyor. Bu sabah da kan almak için Batman Eğitim ve Araştırıma Hastanesi Talasemi Ünitesine geldi. Oğluma yanlış kan vermelerinden dolayı bayıldı diye bana telefon açtılar. O esnada iki arkadaşı da yanındaydı. Bana arkadaşları telefon açıp durumu bildirdi. Bana 'Furkan'a yanlış kan verildi ve bayıldı, bir an evvel yetişin' dediler. Hastaneye geldiğimizde oğlumun yoğun bakıma alındığını söylediler ve durumunun ne olacağı belli değildir." dedi.

"Oğlumun durumunu sormak istediğimizde ise bize hiçbir bilgi vermediler"

Böyle bir yanlışın başkalarının başına gelmemesi için ilgili kişiler hakkında şikayetçi olacaklarını ifade eden İçyer, "Bu durumun başkalarının başına gelmesini istemiyorum. Oğlumun durumunu sormak istediğimizde ise bize hiçbir bilgi vermediler ve hemşireler neredeyse kovar gibi muamele ettiler. Oğlum şu an yoğun bakımda olduğu için şikayetçi olacağız. Çocuğumuzun yoğun bakımdan sağ salim çıkacağı belli değildir. Başka hastalara yanlış kan verilmesin diye resmi yerlere şikâyetimizi ileteceğiz." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yetkililerden açıklama yapılacağı belirtildi.




Bu haber 435 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI