Bugun...



Diyarbakır'da düzenlenecek "Mevlid-i Nebi" etkinliğine davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi etkinliği için vakıf temsilcileri katılım çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2024 16:32

Diyarbakır'da düzenlenecek

 

 

28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır Nevruz Park Miting Alanı'nda "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlenecek. 

Diyarbakır'da faklı alanlarda hizmet çalışmaları yürüten İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Yetimler Vakfı, düzenlenecek mitinge destek çağrısında bulunarak tüm halkı davet etti.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkanı Muhammed Şakir, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından uzun bir zamandan beri önceden 'Kutlu Doğum' etkinlikleri daha sonradan 'Mevlid' etkinliği yapmaya başlamış ve devam etmektedir. Geçen hafta Batman ve Van gibi yerlerde mevlid etkinliği yapıldı ve bu hafta ise Diyarbakır Nevruz Park Miting Alanı'nda mevlid etkinliği yapacaktır. 7'den 70' bütün halkımızı 'Mevlid-i Nebi' etkinliğine gelmeye, katılmaya, oradaki salavat ve dualara iştirak etmeye davet ediyoruz. İdeal Eğitim Vakfı olarak bütün üye ve gönüllülerimizi bu etkiğnliğe çağırıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl nisan ayında geleneksel olarak kutlandığı 'Mevlidi Nebi' etkinliği Peygamber sevdalısı halkımız tarafından büyük bir heyecan ile beklenip, büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Özellikle ümmetin derdi ve yarası olan Gazze gündemde olduğu için Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 'Cihad Önderi Hazreti Muhammed ' teması seçilmiştir. Çünkü ümmeti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) diriltecek ve muzaffer eyleyecek tek şey cihad'tır." ifadelerini kullandı.

Ünsal, "Bu yüzden 'Mevlid-i Nebi' etkinliğini kutlamak kadar alanları doldurmak ve kafirlerin gözünü korkutmak da o kadar önemlidir. Bu vesileyle ümmeti Muhammed'in ayakta ve diri olduğunu göstermek gerekir. Yetimler Vakfı olarak 28 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Diyarbakır'ın Peygamber ve sahabe aşığı halkını, tüm üye ve gönüldaşlarımızla Nevruz Park Miting Alanı'nda düzenlenecek olan 'Mevlid-i Nebi' etkinliğine davet ediyoruz. Şimdiden bu etkinliğin İslam ümmetinin vahdetine, Filistin ve Gazze'nin muzaffer olmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." dedi.




Bu haber 397 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI