Bugun...



HAMAS'tan "Filistin Devletini tanımayı reddeden" işgale tepki

HAMAS, "siyonist terörist hükümetin Filistin devletini tanımayı reddetmesinin uluslararası sisteme yönelik bir meydan okuma" olduğunu vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-02-2024 00:25

HAMAS'tan

 

 

İslami direniş hareketi HAMAS, bugün yaptığı açıklamada, "siyonist terörist hükümetin", uluslararası toplum tarafından tanınan Filistin Devleti'ni tanımayı reddetme kararını kabul ettiğini hatırlattı.

İşgalci rejimin bu kararının; "uluslararası sisteme bir meydan okuma ve siyonist varlığın uluslararası yasalardan ve kararlardan sapan davranışının tasdiki anlamına geldiğini" belirten HAMAS, kararın ayrıca "Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni kurma hakkını inkar ettiğinin" göstergesi olduğunu kaydetti.

Siyonist düşmanın, otuz yılı aşkın bir süre önce başlayan müzakerelerden bu yana "zaman kazanma", "daha fazla Filistin topraklarını çalma", "Yahudileştirmeye ve yerleşim yerlerini genişletmeye" dayanan bir politika yürüttüğünü  vurgulayan HAMAS, Filistin halkına ve dünyaya bir "oldubittinin empoze edilmesine" yol açıldığını bildirdi.

HAMAS, açıklamasının sonunda, "Uluslararası toplumun, halkımızın haklarına ve bölgenin kaderine yönelik bu siyonist küstahlığını ve manipülasyonunu kırmak, halkımızın mücadelesine ve direnişine destek olmak ve onların tüm haklarını bir an önce tanımak için çalışması zorunludur." çağrısında bulundu. 




Bu haber 402 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI