Bugun...



BAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA VE AİLE EKONOMİSİNE KATKI

Bağlar Belediyesi’ne bağlı Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki tekstil kurslarına katılan 3 bine yakın ev kadını, uzman usta öğreticilerden eğitim alarak bir yandan uzmanlaşıyor, bir yandan da kendi işlerini kurarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 09:24

BAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA VE AİLE EKONOMİSİNE KATKI

Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak geliştirilen kurslara katılan çocuklar da doğal malzemelerden oyuncak yapmak gibi faaliyetler gerçekleştirerek becerilerini geliştiriyor.

HUMMALI BİR ÇALIŞMA İLE MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Bağlar Belediyesi’ne bağlı Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki tekstil kurslarına katılan 3 bine yakın ev kadını, alanlarında uzman 20  usta öğreticiden teorik ve pratik eğitim alarak hem meslek sahibi oluyor, hem kendi ekonomik özgürlüklerini kazanıyor ve aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Eski Bağlar bölgesi ve Bağcılar Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait aile destek ve eğitim merkezlerinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak açılan kurslar kadınlardan büyük ilgi görüyor. Ev kadınları burada dikiş nakış, çeyiz seti ve uyku setleri el örgüleri ile ikinci el giysileri dönüştürme çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tekstil alanında tam donanımlı eğitim alarak uzmanlaşan kadınlar ihtiyaç duyulan işletmelerde iş bulma imkanına kavuşurken, aynı zamanda kendi işlerini de kurabiliyor.

KADINLAR TEKSTİLDE UZMANLAŞIYOR, ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Ev kadınları tekstil kurslarında uzmanlaşırken, çocuklar da eş zamanlı olarak yine bu kurs merkezlerindeki faaliyetlere katılarak becerilerini geliştiriyor . Doğal malzemeden oyuncak yapmak gibi çalışmalar yapan çocuklar hobi ile başladıkları bu alanda yeteneklerini sergileme imkanı da buluyor.

Belediyenin açtığı kursların meslek edinme ve aile ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade eden kadınlar, bu imkanların sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bağlar Belediyesi, kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesimine hitap eden kursların ilçenin bir çok noktasındaki destek evleri ve eğitim merkezlerinde aralıksız bir şekilde dev am ettiğini dile getirerek vatandaşların ücretsiz olarak verilen kurslara katılan vatandaşların tüm temel ihtiyaçlarının da belediye tarafından karşılandığı bilgisini paylaştı.




Bu haber 876 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI