Bugun...



Diyarbakır'da yapımı tamamlanan bin 423 deprem konutunun kura çekimi yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bin 374 il ve ilçe merkezlerinde 49'u kırsalda olmak üzere bin 423 deprem konutunun kurasını çekti. Yerlikaya, kentte devam eden deprem konutları yapımının hızla sürdüğünü kaydetti.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2024 19:37

Diyarbakır'da yapımı tamamlanan bin 423 deprem konutunun kura çekimi yapıldı

 

 

Diyarbakır'da yapımı tamamlanan kalıcı deprem konutları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni" gerçekleştirildi.

Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kura çekim programına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk, çok sayıda kurum müdürleri ve depremzede vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'da 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alan 5 bin 494 binanın yüzde 85'inin enkazı kaldırıldığını 4 bin 227'sinin enkazı da tamamen kaldırıldığını söyleyen Yerlikaya, "Diyarbakır'da ev sahibi ve kiracı 20 bin haneye bugüne kadar 795 milyon lirayı aşkın kira yardımı yapıldı. Kent merkezlerinde ve kırsalda olmak üzere toplam 988 konteynerde 3 bin 782 depremzedemizi misafir etmeye devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi 678 ailemize 'Esen Kart' dağıtıldı. Depremlerden sonra Diyarbakır'ımıza 3 milyar lirayı aşkın kaynak aktarıldı. Giden canlarımızı geri getiremeyiz ama Diyarbakır'ı eskisinden çok daha güzel, çok daha güvenli bir şekilde tekrar imar ve ihya etmeye kararlıyız. İşte, büyük bir onur duyarak ifade etmek isterim ki asrın felaketinden sadece 19 gün sonra yeni sıcak yuvaların temelini atabilecek dünyada başka bir ülke yoktur, başka bir devlet yoktur." şeklinde konuştu.

"Diyarbakır'da ev sahibi ve kiracı 20 bin haneye bugüne kadar 795 milyon lirayı aşkın kira yardımı yapıldı"

Yerlikaya, "Hedefimiz, 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından da inşallah her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. Ardından bu sayıyı 389 bine tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl bu işi tamama erdireceğiz. Diyarbakır'da 14 bin 273 konut, bin 6 iş yeri, 583 ahır olmak üzere toplam 15 bin 862 hak sahibimiz bulunuyor. Bugün, bin 374'ü il ve ilçe merkezlerinde, 49'u kırsalda olmak üzere toplam bin 423 konutumuzun kuralarını çekip, siz kıymetli hak sahiplerine vereceğiz. Yine yaklaşık 6 bin konutumuzun yapımı da olanca hızıyla devam ediyor. İnşallah devam edenleri de hızlıca bitirecek ve sizlere teslim edeceğiz. 22 yıldır olduğu gibi 6 Şubat'tan sonra da Diyarbakır'ın, Diyarbakırlı kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kalbimizle buradayız. Aklımızla, fikrimizle, gönlümüzle buradayız ve sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturana dek hayatı yeniden normale döndürünceye dek buradan ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı.

Program, Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük'ün yaptığı dua ile sona erdi.




Bu haber 1038 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI